UZVRAĆAJU ISTOM MEROM: Turska uvodi sankcije dvojici američkih ministara
Foto: EPA

odgovor

UZVRAĆAJU ISTOM MEROM: Turska uvodi sankcije dvojici američkih ministara

Planeta -

Turska će zamrznuti imovinu dvojice američkih zvaničnika što je reakcija na sankcije koje su SAD uvele turskim ministrima pravde i unutrašnjih poslova zbog hapšenja američkog sveštenika Endrua Bransona.

Najavljujući te mere turski je predsednik Redžep Tajip Erdogan danas u Ankari poručio da je Turska bila strpljiva od kako je u sredu američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije turskim ministrima, ali da je sada zbog toga naredio vlastima da zamrznu imovinu američkih ministara pravde i unutrašnjih poslova u Turskoj, "ako je uopšte imaju".

Međutim, nejasno je koga će ta odluka pogoditi zbog različitih uloga koje imaju turski i američki zvaničnici, a nije poznato ni da li američki ministri uopšte imaju bilo kakvu imovinu u Turskoj.

Erdogan je optužio SAD za licemerje zbog zahteva te zemlje da Turska oslobodi američkog sveštenika, kome se u Turskoj sudi zbog navodne veze sa terorističkim grupama i špijunaže.

SAD su s druge strane uvele sankcije turskim ministrima pravde i unutrašnjih poslova zbog njihove navodne umešanosti u hapšenje sveštenika Bransona.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track