TRAGALI ZA NESTALIM DETETOM, A OTKRILI 11 MALIŠANA POD ZEMLJOM: Deca živela u neljudskim uslovima, bez hrane, vode i struje! (VIDEO)
Foto: printscreen Yt

horor u novom meksiku

TRAGALI ZA NESTALIM DETETOM, A OTKRILI 11 MALIŠANA POD ZEMLJOM: Deca živela u neljudskim uslovima, bez hrane, vode i struje! (VIDEO)

Planeta -

U jednom magacinu u američkoj saveznoj državi Novom Meksiku pronađeno je jedanaestoro izgladnele dece starosti od godinu dana do 15 godina. Deca su držana u užasnim uslovima, pod stražom naoružanih muškaraca, saopštila je policija.

"Policajac sam 30 godina, ali tako nešto nikada nisam video. To je neverovatno!" rekao je šerif Džeri Hogrefe.

"Bili su toliko mršavi da su im se videla rebra, prljavi i uplašeni. U zabačenom skrovištu nije bilo struje ni vode, a jedina hrana bilo im je nekoliko krompira i kutija pirinča", izjavio je šerif.

Dodao je da su deca bila bosa, odevena u dronjke. Policija je krenula u akciju posle dobijanja poruke "Umiremo od gladi, treba nam voda i hrana". Izvršen je pretres kada su pronađena deca u jezivom stanju, a dvojica muškaraca uhapšena.

Policija je sprovela ovu operaciju u sklopu potrage za trogodišnjim detetom koje je nestalo pre nekoliko meseci. Potraga je počela prošle godine u Džounsboru u Džordžiji kada je Siraj Vahaj (39) optužen da je oteo svoje dete (koje nikada nije pronađeno).

Šerif je izdao je nalog za pretres "barake okružene automobilskim gumama i zemljanim zidom" u seoskoj opštini Amalija, jer su mislili da se tu kriju Vahaj i još jedan muškarac - Lukas Morten.

Ujutro 3. avgusta desetak policajaca krenulo je u akciju i otkrilo "kamp-kućicu, ukopanu u zemlju, pokrivenu plastikom, bez vode, kanalizacije i struje" i dvojicu muškaraca naoružanih jurišnom puškom AR-15 sa četiri pištolja. Oni su uhapšeni, kao i tri žene za koje se sumnja da su majke dece.

Kurir.rs/BBC

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track