NOVO KRVOPROLIĆE U KANADI: Četvoro, među kojima dva policajca, UBIJENO u Frederiktonu! Uhapšen napadač koji je pucao po ulici! (VIDEO)
Foto: Reuters, Printscreen CBC News

DUGE CEVI NA ULICAMA

NOVO KRVOPROLIĆE U KANADI: Četvoro, među kojima dva policajca, UBIJENO u Frederiktonu! Uhapšen napadač koji je pucao po ulici! (VIDEO)

Planeta -

Najmanje četvoro ljudi, među kojima je dvoje pripadnika policijskih snaga, ubijeno je u Frederiktonu, gradu na jugoistoku Kanade i glavnom gradu kanadske provincije Nju Bransvik.

Policija Frederiktona saopštila je da je uhapsila jednog osumnjičenog napadača i da je započela istragu u oblasti oko Bulevara Bruksajd, gde je došlo do pucnjave.

Što se žrtava tiče, mediji javljaju da su poginule četiri osobe, a policija je javila da zasad može da potvdi "višestruke fatalne žrtve". Imena nisu objavljena.

Prvi pucnji odjeknuli su nešto posle 7.00 časova po lokalnom vremenu.

Jedan stanovnik Frederiktona telefonom se javio Si-Bi-Siju i ispričao da je se čuje pucnjava kao da pucaju petarde.

"Jedan za drugim, to bi mogao da bude automat. Zvuči otprilike: pop, pop, pop, pop, pop", probao je da dočara.

Na građane je takođe apelovano da se zaključaju u kuće i izbegavaju oblast oko Bulevara Bruksajd, kao i da ne odaju javno nikakve podatke o položaju policije i istrazi.

Evo i mape tog područja:

foto: Printscreen Google Maps

Zapolseni u lokalima koji se nalaze oko lica mesta rekli su da su zaključali vrata objekata, tako da niko ne može da uđe ili izađe.

Inače, Frederikton je 80-ak kilometara istočno od američke granice. Nju Bransvik se graniči s američkom saveznom državom Mejnom.

Podsećamo, prošlog meseca, u Torontu naoružani napadač je ubio dve osobe i ranio 13, a zatim presudio sam sebi.

Kurir.rs/RT/CTV News

Foto: Printscreen/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track