Najnovije vesti

NOVA EPIDEMIJA EBOLE ODNELA VEĆ 10 ŽIVOTA: Smrtonosni virus se širi Kongom, samo par dana nakon prestanka prethodnog talasa!
Foto: Reuters / Samuel Mambo

hemoragična groznica

NOVA EPIDEMIJA EBOLE ODNELA VEĆ 10 ŽIVOTA: Smrtonosni virus se širi Kongom, samo par dana nakon prestanka prethodnog talasa!

Planeta

Ministarstvo zdravlja Konga saopštilo je danas da je deset osoba umrlo u novoj epidemiji ebole na istoku zemlje.

Sanitarna služba navela je da proverava uzrok smrti 27 drugih osoba za koje se sumnja da su inficirani virusom ebole. Dodaje se da se sumnja da su još 54 osobe inficirane.

Deseta epidemija ebole u Kongu proglašena je 1. avgusta na istoku zemlje, području bezbednosno nesigurnim zbog prisustva raznih lokalnih i stranih oružanih grupa.

foto: Reuters / Samuel Mambo

U prethodnoj epidemiji na severoistoku Konga umrle su 33 osobe. Kraj epidemije proglašen je krajem jula, a nedelju dana kasnije je izbila nova epidemija u drugom delu zemlje.

U velikoj epidemiji ebole 2013. godine u zapadnoj Africi umrlo je više od 11.300 ljudi, najviše u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.

Ebola ili hemoragična groznica veoma je zarazno virusno oboljenje. Oboleli dobijaju groznicu praćenu bolovima u mišičima, naglim rastom temperature, glavoboljom i slabošću organizma, a ponekad i krvarenjem. 

Kurir.rs / Beta

Foto: Reuters / Samuel Mambo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...