PARIŽANE ŠOKIRALI PISOARI NA ULICAMA: Muškarci vrše malu nuždu da ih svi gledaju! Zovu se PISOTROTOARI, a otpad ide za đubrivo! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

EKOLOŠKI

PARIŽANE ŠOKIRALI PISOARI NA ULICAMA: Muškarci vrše malu nuždu da ih svi gledaju! Zovu se PISOTROTOARI, a otpad ide za đubrivo! (VIDEO)

Planeta -

PARIZ - Gradske vlasti Pariza postavile su četiri ekološka pisoara na ulicama, čiji će sadržaj biti iskorišćen kao đubrivo za biljke, ali Parižani su šokirani pisotrotoara, kako se zovu ti novi izumi.

Pisoari su crvene boje sa žardinjerama kako bi se neutralisali neprijatni mirisi.

foto: Printscreen Twitter

Reč je o eksperimentalnom projektu: sakupljen urin biće recikliran tako što će ga stručnjaci mešati sa slamom i pretvarati u đubrivo namenjeno za bolji rast biljaka, rekao je Loran Lebo, naučnik iz Nanta i incijator projetka.

Pisotrotoari izazivaju radoznalost turista, ali su mnogi Parižani kritikovali projekat smatrajući da nema dovoljno privatnosti jer nema kabine, tako da svako može da zastane i gleda prolaznika koji koristi pisoar.

Na društvenim mrežama su se pojavili razni komentari - od onih koji su šaljivi, preko upozorenja da je reč o polnoj diskriminaciji jer je muškarcima dozvoljeno da vrše malu nuždu na ulici i pitanja zašto bi iko, zaboga, urinirao na ulici, do onih koji smatraju da je opet u pitanju neka "glupost pariskih vlasti".

Gradske vlasti navele su da su izabrana mesta privremena i da su otvoreni za sugestije da pisotrotoari budu u zaklonjenijim mestima s više cveća, pošto se za sada nalaze na sred nekih prometnih ulica i mesta.

Pisotrotoari su postavljeni u blizini jedne od pariskih prometnih železnička stanica kao i na poznatom trgu Kliši gde se nalaze brojne prodavnice.

Kurir.rs/Beta

Foto: Printscreen Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja