Anđelina Žoli 11. jula u Srebrenici?!

Anđelina Žoli 11. jula u Srebrenici?!

Planeta -
Zvaničnu potvrdu o njenom dolasku Organizacioni odbor nema

SARAJEVO - Velika prijateljica BiH i Sarajeva Anđelina Žoli prisutvovaće 11. jula kolektivnoj sahrani u Potočarima u Srebrenici.

Zvaničnu potvrdu o njenom dolasku Organizacioni odbor nema.

Ćamil Duraković, predsednik Organizacionog odbora, potvrdio je Avazu da su i do njega došle ove informacije." Zvaničnu potvrdu o njenom dolasku Organizacioni odbor nema, ali sam čuo da će doći. Ne mogu potvrditi, jer nemam zvaničnu najavu dolaska. Čuo sam da će i bh. reprezentativac Edin Džeko, također, doći", kazao je Duraković.

U Gradskim grobljima u Visokom obavljene su poslednje pripreme pred današnji ispraćaj posmrtnih ostataka 520 žrtava iz Srebrenice, koji će biti sahranjeni 11. jula u Memorijalnom centru Potočari. Ove godine je među identifikovanim žrtvama više od 80 dečaka, koji su, kada su ubijeni bili mlađi od 15 godina. Kolona sa posmrtnim ostacima će se danas zaustaviti u 11 sati i 15 minuta ispred zgrade Predsedništva BiH u Sarajevu, a dolazak u Potočare planiran je za 16 sati.

Organizacioni odbor za obeležavanje 17. godišnjice genocida u Srebrenici saopštio je da su obavljene sve pripreme za komemorativni skup koji će biti održan 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice. U Srebrenici su u julu 1995. godine, jedinice Vojske Republike Srpske predvođene generalom Ratkom Mladićem, ubile više od osam hiljada Bošnjaka iz Podrinja. Do sada je u Memorijalnom centru u Potočarima identifikovano iz masovnih grobnica i sahranjeno 5.137 osoba. Zločine u Srebrenici je Međunarodni sud pravde u Hagu 2007. godine zvanično proglasio genocidom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track