Najnovije vesti

VANZEMALJCI, OTMICE I KANIBALIZAM: Najveće avionske misterije u istoriji i danas uteruju strah u kosti (FOTO)
Foto: Wikipedia, Printscreen/ Youtube, AP, Profimedia

NERAZJAŠNJENO

VANZEMALJCI, OTMICE I KANIBALIZAM: Najveće avionske misterije u istoriji i danas uteruju strah u kosti (FOTO)

Planeta

Konačni izveštaj o nestanku malezijskog aviona MH370 je objavljen, ali u njemu nema definitivnih zaključaka o poslednjim satima leta.

U izveštaju, koji je objavljen posle više od četiri godine od tragedije, potvrđuje se tvrdnja malezijskih vlasti da je kurs aviona namerno preusmeren, kao i da je zatim leteo više od sedam sati nakon što je s njim prekinuta komunikacija

 

Ovaj avion je samo jedan od mnogih čije su misterije dugo ostale nerešene.

 

D. B. Kuper

 

Slučaj "D. B. Kuper" važi za jedinu nerešenu otmicu aviona u SAD i jedan od najintrigantnijih zločina ikada. Muškarac je pod alijasom "Den Kuper" kupio kartu za let iz Portlanda do Sijetla 24. novembra 1971. godine, zatim oteo i iznudio novac, a zatim nestao.

 

foto: Printscreen/ Youtube

Niko nije znao ko je on, a, kako su novinari pogrešno razumeli njegov alijas, slučaj je postao poznat u Americi, ali i svetu kao slučaj D. B. Kupera. Sada tim privatnih istražitelja starih slučajeva tvrdi da su dekodirali poruku koja sadrži Kuperovu ispovest i da je on zapravo bio vijetnamski veteran Robert Rekstrov. Međutim, slučaj se i dalje vodi kao nerešen.

 

Nestanak "Letećeg tigra"

 

16. marta 1962. Lokhid L-1049 Super Konstelejšn proplajner koji je nosio 93 američkih vojnika i 3 vojnika Južnog Vijetnama nestao je usred dana na putu do vojne baze na Filipinima, što je dovelo do osam dana pretrage više od 520.000 kvadratnih kilometara . Svvedoci sa jednog tankera rekli su da su videli eksploziju, ali nikada nisu pronađeni ostaci.

Nestanak aviona Star Dast

 

U avgustu 1947. godine, Star Dast, avion Britiš ervejza, nestao je dok je leteo između Buenos Ajresa u Argentini i Santjaga u Čileu, preko Mendoze. Duže od 50 godina nije nađen nikakav deo olupine aviona, pa su počele da kruže glasine o sabotaži i vanzemaljskoj otmici. Na kraju su nađeni delovi motora i ostaci devet od 11 putnika na glečeru u Andima.

 

Pad urugvajskog aviona na letu 571

 

13. oktobra 1972. godine, prilikom preletanja Anda, nestao je urugvajski avion u kojem je bilo 40 putnika i pet članova posade.

 

foto: Wikipedia

Čak sedamdeset dva dana kasnije, nakon što se pretpostavljalo da su svi poginuli u padu, pojavilo se 16 preživelih. Priča o tome kako ih je gladovanje nateralo da jedu neke od mrtvih putnika pretvorena je u film iz 1993. godine nazvan "Alive". Pretpostavlja se da je avion pao zbog greške pilota.

 

Kurir.rs

Foto: Wikipedia, Printscreen/ Youtube, AP, Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...