Najnovije vesti

KREMLJ ODBACIO OPTUŽBE O RUSKIM HAKERSKIM NAPADIMA: Recite jasno koji su to hakeri i kako bi mogli da poremete izbore u SAD!
Foto: EPA / Felipe Trueba

traže detalje o lažnim sajtovima

KREMLJ ODBACIO OPTUŽBE O RUSKIM HAKERSKIM NAPADIMA: Recite jasno koji su to hakeri i kako bi mogli da poremete izbore u SAD!

Planeta

Kremlj je odbacio danas navode američke kompanije Majkrosoft (Microsoft) o ruskim hakerskim napadima na političke organizacije u SAD uoči jesenjih izbora za Kongres i vlasti na državnim nivoima.

Majkrosoft je naveo da je hakerska grupa povezana s ruskom vladom napravila lažne internet domene koji liče na dve konzervativne organizacije, Hadson institjut (Hudson Institute) i Internešenel ripablikan institjut (International Republican Institute - IRI).

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je te optužbe rekavši da u saopštenju Majkrosofta nedostaju detalji i da nije jasno "koji su to hakeri u pitanju" i na koji način bi oni mogli da poremete izbore.

 

Majkrosoft, koji nije ponudio dodatne opise lažnih sajtova, naveo je da nije bilo dokaza da su hakeri bili uspešni, prenela je agencija AP.

 

Ti navodi usledili su nekoliko nedelja pošto je demokratska senatorka Kler Mekeskil obelodanila da su ruski hakeri neuspešno pokušali da se infiltriraju u njenu kompjutersku mrežu u Senatu. 

 

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA / Felipe Trueba

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...