IRAN SE SPREMA KAO DA ĆE SUTRA RAT: Predstavili prvi domaći borbeni avion, a Rohani poslao Americi preteću poruku! (VIDEO)
Foto: EPA

promovisan lovac dvosed

IRAN SE SPREMA KAO DA ĆE SUTRA RAT: Predstavili prvi domaći borbeni avion, a Rohani poslao Americi preteću poruku! (VIDEO)

Planeta -

Iran je danas predstavio novi borbeni avion, a predsednik Hasan Rohani poručio je da Teheran mora da razvija vojsku kako bi sprečio druge zemlje da zauzmu njegovu teritoriju i resurse.

Borbeni avion "kovsar" prikazan je na svečanosti u Teheranu povodom Nacionalnog dana odbrambene industrije, kojoj je prisustvovao i Rohani.

Lovac "kovsar" je u potpunosti domaće proizvodnje, sposoban da nosi različito oružje, a koristiće se za kratke vazdušne misije podrške.

"Moramo da se spremimo za borbu protiv vojnih sila koje žele da zauzmu našu teritoriju i naše resurse", rekao je Rohani u govoru koji je prenosila televizija.

Prema njegovim rečma, Sjedinjene Američke Države ne usuđuju se da napadnu Iranu zato što su svesni njegove vojne snage i visoke cene konflikta.

"Zašto nas SAD ne napadnu? Zbog naše snage, zato što znaju za posledice", rekao je Rohani.

U izveštajaju nije naveden proizvođač ili kapaciteti aviona osim da može da leti na visini od 45.000 stopa i brzinom od 1,2 maha, što je iznad brzine zvuka. Iran u svojim vazdušnim snagama ima američke i ruske lovce.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track