PUTIN SE NE UZBUĐUJE ZBOG SANKCIJA SAD: Takvi koraci su besmisleni i veoma  kontraproduktivni! (VIDEO)
Foto: EPA

poručio iz sočija

PUTIN SE NE UZBUĐUJE ZBOG SANKCIJA SAD: Takvi koraci su besmisleni i veoma kontraproduktivni! (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas ocenio američke sankcije Rusiji, pojačane u poslednjih par nedelja, kao "kontraproduktivne" i "besmislene"

"Što se tiče sankcija, takvi koraci su veoma kontraproduktivni i besmisleni. Nadam se da će naše američke kolege shvatiti da takva politika nema budućnost i da ćemo početi normalno da sarađujemo", rekao je Putin iz Sočija na konferenciji sa finskim kolegom Saulijem Ninisteom.

Prema Putinu, "problem nije samo u stavu predsednika SAD, već i u stavu onih koji sebe nazivaju establišmentom, koji vode zemlju u najširem smislu".

SAD su početkom avgusta najavile uvođenje dodatnih ekonomskih sankcija Rusiji zbog trovanja nekadašnjeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja nervnim agensom novičok u Velikoj Britaniji.

Ta ograničenja se tiču izvoza određenih tehnoloških proizvoda, a na snagu stupaju danas. Njih bi mogao slediti novi talas sankcija koji se opisuje kao još bolniji.

Vašington je juče uveo sanakcije protiv ruskih entiteta optuženih za podršku ruskim hakerima ili trgovinu sa Severnom Korejom, uprkos međunarodnog embarga. Putin i predsednik SAD Donald Tramp su se u julu sastali u Helsinkiju, a posle samita je Tramp kod kuće došao pod udar žestokih kritika zbog previše pomirljivog stava.

Ruski lider je danas rekao da taj samit smatra "pozitivnim" i "korisnim".

"Niko nije očekivao da će sva pitanja moći da se reše u dvočasovnom razgovoru", izjavio je Putin.

Kurir.rs/Beta

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja