ZABRANILI JOJ DA DOLAZI NA ČASOVE ZBOG UMETAKA U KOSI: U skandal u privatnoj katoličkoj školi u SAD uključio se i poznati REPER (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

BRAT SVE PODELIO NA FB

ZABRANILI JOJ DA DOLAZI NA ČASOVE ZBOG UMETAKA U KOSI: U skandal u privatnoj katoličkoj školi u SAD uključio se i poznati REPER (VIDEO)

Planeta -

Jedna privatna katolička škola u SAD zabranila je devojčici da dolazi na časobe jer je stavila umetke.

Jedanaestogodišnjoj devojčici zabranjeno je da neko vreme pohađa časove u privatnoj Katoličkoj školi, jer kako navodi školska administracija "nadogradnjom kose i stilom odevanja ona je prekršila kod oblačenja."

Fejt Fenidi (11) nije znala prvog dana škole da je došlo do promene u kodu oblačenja, zbog čega je odmah završila u direktorovoj kancelariji, zajedno sa roditeljima i bratom.

Njen brat Stiven snimak ovog incidenta postavio je na svoj Fejsbuk profil, izazivajući ljutnju zbog rasnih implikacija koje bi ovo novo pravilo oblačenja moglo imati.

foto: Printscreen/ Youtube

"Moja sestra Fejt i mnoge druge obojene devojčice nose ekstenzije. Ona već dve godine ide u ovu školu i nosi ih. Ali tokom letnjeg raspusta, škola je tajno dodala da su nadogradnja kose i umetci zabranjeni", rekao je Stiven i dodao da umetci omogućavaju njegovoj sestri da lakše održava kosu.

Arhiepiskopska biskupija Nju Orleansa plasirala je pisanu izjavu u utorak u kojoj piše:

"Hrišćanska Kraljevska osnovna škola ima pravilo koje kaže "Dečaci i devojčice: Đacima je jedino dozvoljeno prirodno nošenje frizura". Ova politika poslata je svim roditeljima tokom letnjeg raspusta i opet, pre prvog dana škole. Osim toga, rukovodstvo škole pričalo je sa roditeljima kako bi se obezbedila saglasnost."

Školska administracija dodatno je rekla da je porodica bila informisana o pravilu koje je njihova ćerka prekršila.

"U tom trenutku roditelji su odlučili da ispišu svoju ćerku iz škole", rekao je administrator.

Brojni ljudi su odreagovali na ovaj incident, a među njima bio je i reper T. I. koji je na svom Instagram profilu napisao "Kako se osećate što je ovo prava slika Hrišćanske Kraljevske škole i šta mislite kako bi On želeo da tretiramo našu decu. Trebalo bi da se stidite..."

Kurir.rs/ Hafington post

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track