NEMAČKA POVEĆAVA POMOĆ PALESTINCIMA JER SE AMERIKA POVUKLA: Gubitak ove organizacije može izazvati nekontrolisanu lančanu reakciju!
Foto: EPA / Felipe Trueba

najava Hajka masa

NEMAČKA POVEĆAVA POMOĆ PALESTINCIMA JER SE AMERIKA POVUKLA: Gubitak ove organizacije može izazvati nekontrolisanu lančanu reakciju!

Planeta -

Nemačka vlada najavila je da će značajno povećati finansiranje agencije UN koja pruža podršku palestinskim izbeglicama nakon što su SAD odlučile da ekonomsku pomoć od 200 miliona dolara, prvobitno namenjenu Palestincima, preusmeri ka drugim programima.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da kriza sa finansiranjem Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) podstiče neizvesnost.

"Gubitak te organizacije mogao bi da pokrene nekontrolisanu lančanu reakciju", rekao je Mas, preneo je Rojters.

Mas je naveo da je Nemačka ove godine već obezbedila 81 milion evra za UNWRA i da je spremna da poveća doprinos, ne iznoseći detalje. On je naveo da je jasno da dodatni nemački fondovi neće pokriti deficit od 217 miliona dolara koji je nastao posle povlačenja SAD.

foto: EPA / Clemens Bilan

Nemački ministar je pozvao Evropsku uniju i druge države da rade na "održivoj finansijskoj bazi organizacije".

Stejt department je nedavno objavio da je preduzeo reviziju američke pomoći palestinskim vlastima i na Zapadnoj obali i u Gazi kako bi osigurali da "ova sredstva budu potrošena u skladu sa američkim nacionalnim interesima i u korist američkih poreskih obveznika".

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Felipe Trueba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja