PREOKRET U DONJECKU: Tajne službe Ukrajine nisu same likvidirale Zaharčenka, EVO KO JE SVE ORGANIZOVAO! (VIDEO)
Foto: AP

VUKU KONCE IZ SENKE

PREOKRET U DONJECKU: Tajne službe Ukrajine nisu same likvidirale Zaharčenka, EVO KO JE SVE ORGANIZOVAO! (VIDEO)

Planeta -

Prema rečima zamenika komandanta donjecke Operativne komande Eduarda Basurina, SAD su učestvovale u atentatnu na šefa Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka, pišu ruski mediji.

Basurin kaže da se Zaharčenkovo ubistvo odigralo “pod nadzorom SAD".

“SAD su bile direktno umešane u to,“ rekao je Basurin.

Komandant operativne komande Donjekca rekao je da je glavni cilj počinilaca destabilizacija republike. Basurin se obratio i ukrajinskim vlastima i Petru Porošenku konkretno, rekavši da oni nisu to mogli da urade sami, jer za to nisu dovoljno sposobni, pa im je pomogla CIA.

“To je bilo unapred planirano ubistvo, isplanirano od strane ukrajinskih specijalnih službi i organizovano od strane SAD.

Želeo bih da kažem ukrajinskom predsedniku Porošenkui: propašće vam plan koji ste skovali zajedno sa ubistvom“ rekao je Basurin.

“Mi stražarimo na granicama naše republike,“ rekao je on, dodajući da vlasti Donjecka imaju potpunu kontrolu nad situacijom u narodnoj republici nakon atenata na Zaharčenka.

“Još jednom naglašavam da imamo dovoljno sredstava da se odupremo ukrajinskoj agresiji protiv ljudi koji žive u slobodnoj državi – DNR

i učinićemo sve da ne dozvolimo da bude ubijeno još civila.“

Lider Donjecke Narodne Republike (DNR) u istočnoj Ukrajini, Aleksandar Zaharčenko, ubijen je u petak u eksploziji u restoranu u Donjecku.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja