DECA SA SAMO 10 GODINA RADILA KAO ROBOVI U RUDNIKU: Spaseno skoro 100 žrtava iz mreže trgovine ljudima!  Mališani radili sa opasnom hemijom u jezivim uslovima!
Foto: Profimedia

ilegalni rudnici u sudanu

DECA SA SAMO 10 GODINA RADILA KAO ROBOVI U RUDNIKU: Spaseno skoro 100 žrtava iz mreže trgovine ljudima! Mališani radili sa opasnom hemijom u jezivim uslovima!

Planeta -

Policija u Sudanu spasila je 94 žrtve trgovine ljudima, uključujući 85 dece, iz otvorenog rudnika zlatom u blizini Kartuma i međunarodnog aerodroma, između ostalog, saopštio je danas Interpol.

U saopštenju Međunarodne policijske organizacije, koja je koordinisala operaciju prošlog meseca, stoji da je pod istragom 14 osoba, od kojih 12 žena je uhapšeno, preneo je AP.

Policija je pronašla tokom operacije 20.000 dolara, a Interpol je saopštio da veruje da je reč o otkupu dobijenom prilikom otmice migranata među onima koji su spaseni.

foto: AP / Interpol

Veliki broj spasenih su deca, pojedina stara 10 godina koja su pronađena da rade u ilegalnim rudnicima zlata, koja su bila u kontaktu sa živom i cijanidom.

foto: Profimedia

Spašene žrtve su iz Čada, Eritreje, Nigera, Konga, Južnog Sudana i Sudana.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track