Najnovije vesti

OVE LJUDE SU OSTAVILI DA UMRU! Za hiljade duša nema evakuacije, ostavljeni na milost i nemilost NAJGOREM URAGANU IKADA!
Foto: AP

UŽASAVAJUĆA ODLUKA!

OVE LJUDE SU OSTAVILI DA UMRU! Za hiljade duša nema evakuacije, ostavljeni na milost i nemilost NAJGOREM URAGANU IKADA!

Planeta
21:55h

Više od milion građana biće evakuisano iz Severne i Južne Karoline kao i Virdžinije pred uraganom Florens, ali neki zatvorski službenici, čuvari i osoblje planiraju da ostave hiljade zatvorenika u državnom zatvoru u Južnoj Karolini i tri gradska zatvora u Virdžiniji.

Institut za korekciju MekDougal u Južnoj Karolini je izgrađen pre više od 50 godina a u njemu se nalazi 650 ljudi u blokadi. Prema trenutnim planovima, zatvorenici će ostati u objektu, zajedno sa službenicima, rekao je PR instituta Li Dekter koji kaže da će biti nastavljeno praćenje uragana kako bi se utvrdilo da li je potrebno evakuisati zatvor.

Zatvorenici ovog zatvora nisu bili evakuisani ni prilikom uragana Hugo, četvrte kategorije, koji je pogodio Južnu Karolinu 1989. godine

"Tada je bilo bezbednije da ostanemo sa zatvorenicima nego da se selimo na drugu lokaciju", rekao je on za Vajs njuz.

Južna Karolina takođe nema planove da evakuiše Kazneno-popravnu ustanovu Ridželand a i u nekoliko gradskih zatvora u Virdžiniji nemaju planove za evakuaciju, uprkos tome što se nalaze duž obale odakle je naređena evakuacija još u utorak.

Šerif Norfolka naručio je 3.200 galona goriva za gradski zatvor i zalihe hrane i lekova za dve nedelje i lekova kako bi snabdeo svojih 1.100 zatvorenika, a dogovoreno je da čuvari ostanu u hotelskim sobama u blizini, izveeštava Virdžinijan pajlot.

Zatvor Portsmout sitiju sa 240 zatvorskih postelja, takođe je odbio evakuaciju, kao i zatvor u Čespejku, koji ima oko 1.000 zatvorenika.

(Kurir.rs/Motherjones.com)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...