MISTERIJA KOJA POTRESA NEMAČKU: 17 godina ne mogu da reše ubistvo male Pegi, policijska racija je POSLEDNJA NADA! (VIDEO)
Foto: Printsceen YouTube/Welt

UBISTVO MALE PEGI

MISTERIJA KOJA POTRESA NEMAČKU: 17 godina ne mogu da reše ubistvo male Pegi, policijska racija je POSLEDNJA NADA! (VIDEO)

Planeta -

Nemačka policija juče je izvršila raciju na seoskom imanju u Marklojtenu, u nemačkoj pokrajini Gornjoj Frankoniji, i privela na saslušanje vlasnika kuće, Manuela S. (41), koji je bio jedan od dvojice glavnih osumnjičenih kad je u slučaju nestanka devojčice Pegi Knobloh (9) 7. maja 2001. godine, što pobuđuje nadu da će uskoro biti rasvetljen jedan od najmisterioznijih zločina u Nemačkoj.

Čak 17 policijskih vozila opkolilo je juče imanje i odvelo Manuela S. i njegovu suprugu na ko zna koje po redu saslušanje u policijskoj stanici u Bajrojtu.

Drugi osumnjičeni, mentalno zaostali Ulvi K., svojevremeno je tokom saslušavanja u više navrata optužio svog drugara Manuela da je ubio Pegi i rešio se tela. Manuelov alibi za dan ubistva je klimav i zato mu je kuća juče i pretresena. Njega su satima saslušavali, ali sinoć su ga pustili. Novinarima Bilda koji su ga sinoć posetili u njegovoj zapuštenoj kući rekao je da "nema komentar".

Slučaj male Pegi, koja je u maju 2001. nestala bez traga u Lihtenbergu, jedan je od najpoznatijih nerešenih zločina u Nemačkoj. Jula 2016. njene posmrtne ostatke slučajno je našao čovek koji je brao pečurke u graničnoj oblasti između Bavarske i Tiringije. Našao je samo delove kostura, ali ne i Peginu odeću i ranac.

Ntv.de podseća da je na mestu gde su nađeni devojčicini ostaci otkriven i DNK izvesnog Uvea Benharta, pripadnika terorističke organizacije NSU (Nacionalsocijalističko podzemlje). Kasnije se, međutim, ispostavilo da je to bila posledica nemarnosti tokom prikupljanja dokaza i policija je isključila mogućnost da je pripadnik NSU umešan u zločin.

Tokom 17 godina istrage osumnjičen je čitav niz ljudi, a najgore je prošao mentalno zaostali Ulvi K, koji je 2004. čak osuđen za devojčicino ubistvo. Međutim, 10 godina kasnije oslobođen je posle obnovljenog postupka.

Grupa stanovnika Lihtenberga obratila se prošle javnosti javnosti "pozivom u pomoć". Oni su optužili 11 potpisnika istrage za teške greške i nemarnost, jer su navodno zanemarili brojne dojave, dok su izjave svedoka nestale.

Kurir.rs/Welt.de/Bild.de

Foto: Printscreen YouTube/Welt.de

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track