ALEKSANDAR JE BIO NAJBRUTALNIJI RUSKI PLAĆENI UBICA: Zvali su ga MAKEDONSKI zbog načina na koji je ubijao! STRAH I TREPET PODZEMLJA (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

INSPIRACIJA ZA MNOGE FILMOVE

ALEKSANDAR JE BIO NAJBRUTALNIJI RUSKI PLAĆENI UBICA: Zvali su ga MAKEDONSKI zbog načina na koji je ubijao! STRAH I TREPET PODZEMLJA (VIDEO)

Planeta -

Aleksandar Solonik je verovatno najpoznatiji ruski plaćeni ubica krajem prošlog veka. Njegova zlodela su opisana u 2 igrana filma, 9 serija, 3 knjige i u mnogim dokumentarcima.

Zvali su ga i Aleksandar Makedonski, a nadimak je dobio zbog "pucanja na makedonski način" (izraz koji je ušao u ruski jezik još krajem 19. stoljeća, a znači istovremeno pucanje iz dva pištolja ili revolvera).

Rođen 1960. Makedonski je prošao vojnu obuku u tenkovskoj jedinici sovjetske vojske krajem 70-ih. U ranim 80-im godinama zaposlio se u policiji, ali je posle šest meseci otpušten zbog surovog ophođenja s uhhapšenima. Vratio se u svoj rodni Kurgan i zaposlio se kao grobar.

Na Sašinom popisu žrtava su najpoznatiji ruski mafijaši 90-ih godina. Neki izvori kažu da on nikada nije detaljno planirao ubistvo i rukovodio se intuicijom. Neke situacije dokazuju da je zaista tako i bilo, piše Russia Beyond.

Posle više hladnokrvnih ubistava, nekoliko hapšenja (tri puta je bežao iz pritvora; jednom je iskočio kroz prozor sudnice i seo u pogrebno vozilo koje ga je čekalo ispred ulaza u sud), pobegao je u Atinu.

Iznajmio je kuću u kojoj je živeo sa svojom 22-godišnjom devojkom manekenkom, Svetlanom Kotovom.

Makedonski je prekinuo sve veze sa svojim poslodavcima i njihovi su se odnosi pogoršali do te mere da je koristio njihove fotografije kao mete vežbajući pucanje.

Vođe ruske mafije su odlučile da ne čekaju kada će ih Makedonski napasti i poslale su po njegovu glavu drugog najpoznatijeg ubicu - Sašu Soldata. Njih dvojica su se dobro poznavala i Makedonski je rado došao sa devojkom u kuću gde je odseo Soldat sa još dvojicom "prijatelja".

Uskoro je grčka policija pronašla tela Makedonskog i Kotove zakopana na različitim mestima.

Kurir.rs/ Russia Beyond

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track