PANIKA SE ŠIRI! Jagode sa iglama pojavile se i na Novom Zelandu! Prodavnice ISPRAZNILE RAFOVE! (VIDEO)
Foto: Facebook/Chantal Faugeras

OPASNA SABOTAŽA

PANIKA SE ŠIRI! Jagode sa iglama pojavile se i na Novom Zelandu! Prodavnice ISPRAZNILE RAFOVE! (VIDEO)

Planeta -

Psihoza oko kontaminiranih australsijkih jagoda proširila se na Novi Zeland, gde je lanac supermarketa objavio da su šivaće igle pronađene u jednoj posud s jagodama uvezenim iz Australije.

Trgovinski lanac "Kauntdaun" (Countdown) objavio je da povlači marku australijskih jagoda sa svojih polica jer su u jednoj kutiji u prodavnici u Oklendu pronađene zabodene igle za šivenje!

"Bezbednost hrane shvatamo vrlo ozbiljno", saopštio je "Kauntdaun". "Kupci mogu da vrate sve jagode marke 'Čois' (Choice) koje su kupili da bi bili mirni, a novac će im biti vraćeni."

Lanac takođe savetuje potrošačima da preseku jagode uvezene iz Australije pre nego što ih pojedu.

Australijskoj policiji prijavljeno je stotinjak slučajeva da su u jagodama kupljenim u prodavnicama pronađene šivaće igle, a nekoliko prijava odnosilo se i na banane i jabuke. "Vulvorts Australija" (Woolworths Australia), kompanija majka "Kantdauna", zbog psihoza je povukla je jagode sa svojih polica.

Australijski parlament usvojio je, na predlog vlade, oštriji zakon kojim se gornja granica zatvorske kazne za sabotažu hrane podiže sa 10 na 15 godina zatvora.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen Facebook/Chantal Faugeras

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track