UŽASNO NEVREME POGODILO GRČKU! ZATVORENE ŠKOLE, OBUSTAVLJENI LETOVI: Jak vetar čupao drveće, pao sneg, a jug pogodio zemljotres jačine 5 stepeni Rihtera! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube, AP, Facebook/@eoskarditsas

SVE IH SNAŠLO ODJEDNOM

UŽASNO NEVREME POGODILO GRČKU! ZATVORENE ŠKOLE, OBUSTAVLJENI LETOVI: Jak vetar čupao drveće, pao sneg, a jug pogodio zemljotres jačine 5 stepeni Rihtera! (VIDEO)

Planeta -

U planinskim delovima Grčke danas je počeo da pada sneg, u oblasti Atine jak vetar je čupao drveće, a jug Grčke je pogodio zemljotres jačine 5 stepeni Rihtera

Zbog snažnog vetra koji je pogodio Grčku vlasti su bile primorane da zatvore mnoge škole, brojni trajekti nisu saobraćali, a letovi su odloženi.

Vetar je čupao drveće koje je padalo na dalekovode u svernom predgrađu Atine, a iz vatrogasne službe kažu da su primili više od 350 poziva da uklone ostatke drveća. Vlasti u opštini Saronik, u blizini Atine, na ostrvima Zakintos, Tinos, Andros i Mikonos naredili su da škole ostanu zatvorene.

Na ostrvu Kefaloniji škole su evakuisane zbog šumskog požara koji je rasplamsao snažan vetar, preneo je AP. Vlasti kažu da je odluka doneta iz predostrožnosti, ali da su hitne službe u stanju pripravnosti jer se očekuje pogoršanje vremenskih prilika.

Iz Instituta za geodinamiku u međuvremenu su saopštiti da je zemljotres jačine 5,00 stepeni po Rihterovoj skali pogodio jug Grčke. U zemljotresu nije bilo žrtava niti je pričinjena materijalna šteta. Epicentar zemljotresa bio je 245 kilometara jugozapadno od Atine u Pilosu, saopštio je Mediteranski seizmološki centar.

A u grčkim planinama jutros je pao prvi sneg - usred septembra, kad mu vreme nije. Na primorju je još leto i letovališta su i dalje puna.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP, Prinstcreen YouTube, Facebook/@eoskarditsas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track