TRAMP OD OVOGA STREPI VIŠE NEGO OD OPOZIVA: Ako ne digne ruke, nastradaće mu i poslovna imperija i NJEGOVA DECA! (VIDEO)
Foto: EPA

procena

TRAMP OD OVOGA STREPI VIŠE NEGO OD OPOZIVA: Ako ne digne ruke, nastradaće mu i poslovna imperija i NJEGOVA DECA! (VIDEO)

Planeta -

Šanse za opoziv Donalda Trampa su male jer je nacija duboko podeljena po tom pitanju.

Kako prenosi Nešenal interest, sem ako se ne pojave novi dokazi o nedoličnom ponašanju američkog predsednika on će ostati na dužnosti do 2020. godine.

List navodi mnoge probleme sa kojma se suočava Tramp. Tu su optužbge bivšeg advokata Majkla Kokena, presuda protiv njegovog bivšeg šefa kampanje Pola Manaforta, kao i činjenica da su dvojica njegovih poslovnih saradnika Danijel Peker i Alen Vajsberg dobili imunitet za sudsko gonjenje.

I pored svega opoziv je teško verovatan. Ali postoji veći problem, ako Demokrate dobiju većinu u Konglesu imaće pristup i pravo da ispituju Trampovo ponašanje po mnogim pitanjima - Rusija i to pre svega navodna saradnja u pogledu mešanja u predsedničke izbore.

Tako će biti u mogućnosti da Trampu daju ponudu - daj ostavku ili gledaj kako se tvoje poslovno carstvo ruši. Već postoje izveštaji da su njegova ćerka Ivanka i njen suprug Džared Kušner koristili svoje pozicije u administraciji za privatni biznis.

I sam Tramp bi mogao nedugo po odlasku sa funkcije da zaglavi zatvor, smatra list. Postoji niz poslovnih poduhvata koji su Trampu kreuli naopačke - Trampov univerzitet, kazina, a govori se o mnogim drugim sumnjivim poslovima i saradnji sa mafijom.

Da se ne govori o muljanju sa porezimna, preduzimačima i drugim saradnicima koji su izašli kratkih rukava iz poslovanja sa Trampom, ali ga do sada nisu tužili.

Sada kada je Tramp u defanzivi, mnogi poslovni protivnici samo čekaju da krenu u napad. A stvari za Trampa mogu da krenu samo nagore. Iako su mu birači lojalni, njegove partijske kolege baš i nisu.

Republikancki štab je sugerisao kandidatima da se ako trba distanciraju od Bele kuće, a Tramp je na to odgvorio poznatom opaskom da će se ako bude opozvan ekonomija raspasti.

Kao čovek koji je u 70-im godinama života, Tramp možda i poželi da napravi dil sa demokratama. U suprotnom njegovi poslovni protivnici mogu da odluče da ga kazne i da u budućnosti završi i zatvoru, ako ne on, njegova deca sigurno.

Kurir.rs/National Interest

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track