ZAHAROVA ISMEJALA GARDIJAN: Još će na mape da stave Novičok Siti
Foto: EPA

REAKCIJA

ZAHAROVA ISMEJALA GARDIJAN: Još će na mape da stave Novičok Siti

Planeta -

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ismejala je vest koju je objavio britanski Gardijan o "timu konsultanata" koji su dovedeni u Solzberi na jugu Engleske kako bi poboljšali njegov imidž pošto je u tom gradu otrovan bivši agent Sergej Skripalj.

"Imajući na umu da je tu informaciju preneo Gardijan, može se pomisliti da su neki eksperti za poboljšanje imidža britanskih gradova preuzeli posao", napisala je Zaharova na svom Fejsbuku i dodala da bi "Novičok siti" mogao u bliskoj budućnosti da se pojavi na kartama.

foto: Printscreen Facebook/Maria Zakharova

List Gardijan preneo je da je stopa posećenosti tog grada opala za 14 odsto, kao i da su angažovani konsultanti koji bi trebalo da nađu način da promene percepciju turista o tom gradu.

U Solzberiju su u martu ove godine pronađeni bivši dvostruki špijun Skripalj i njegova ćerka Julija, za koje se ustanovilo da su otrovani nervnim agensom novičokom, a za njihovo trovanje Velika Britanija optužila je Rusiju bez iznošenja ijednog dokaza. Moskva je dematnovala optužbe.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track