Igrali poker u ispijanje vode, devojčica umrla

Igrali poker u ispijanje vode, devojčica umrla

Planeta -
Sa drugovima igrala "vodeni poker" u kojem onaj koji izgubi partiju mora da popije čašu vode, te je tako u relativno kratkom roku popila poveću količinu vode

STOKHOLM - Voda je najzdravije piće na svetu, zato nam često govore da je treba što više piti, ali i u ovom slučaju važi staro pravilo da ni u čemu ne treba preterivati. Na žalost to nije znala jedna 12-godišnja Finkinja sa Olandskih ostrva, nedaleko od Švedske, koja je preminula prošle sedmice jer je za kratko vreme popila previše vode.

Prema pisanju lista Aftonbladet, devojčica je sa drugovima igrala "vodeni poker" u kojem onaj koji izgubi partiju mora da popije čašu vode, te je tako u relativno kratkom roku popila poveću količinu vode. Nakon nekoliko sati, devojčici je pozlilo i ona je prevezena u bolnicu.

Tu su lekari ustanovili moždanu smrt i ona je umrla tri dana kasnije. Šef intenzivne nege u švedskoj bolnici u Upsali u koju je devojčica primljena objasnio je da ispijanje previše vode može da razredi krv i snizi nivoe soli u njoj, dovodeći do pumpanja vode u mozak i do njegovog oticanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track