TERORISTA PLANIRAO DA BOMBOM NAPADNE KONGRES: Uhapšen Amerikanac koji je imao RADIKALNE IDEJE u vezi izbora (VIDEO)
Foto: Profimedia, CBS Njuz screenshot

sad

TERORISTA PLANIRAO DA BOMBOM NAPADNE KONGRES: Uhapšen Amerikanac koji je imao RADIKALNE IDEJE u vezi izbora (VIDEO)

Planeta -

Muškarac iz Njujorka uhapšen je i optužen da je planirao da izvede samoubilački bombaški napad trgu ispred zgrade američkog Kongresa, na dan parlamentarnih izbora idućeg meseca. I to zbog "radikalnih političkih uverenja”.

Naime, istraga je utvrdila da je motiv ovog neuspešnog teroriste bio da privuče pažnju na njegovo neobično političko uverenje da političare treba birati kockom – što je drevni politički proces iz vremena antičke Grčke.

Pol Rozenfeld (56) iz Tapana priznao je saveznim službama da je planirao da detonira bombu 6. novembra. ovo je policiji dojavio neimenovani pojedinac iz Pensilvanije koji je vidio Rozenfeldove tekstualne poruke i beleške, u kojima je izneo svoje planove.

Rosenfeld je priznao svoj ubojiti plan. Istražitelji su utvrdili da je preko interneta naručio “velike količine baruta” i doneo ga kući, gde je izradio manje eksplozivne naprave i testirao detonacije. Delovao je sam.

Agenti FBI-a su kod njega u kući pronašli funkcionalne eksplozivne naprave sa fitiljem. Pritome, instalirao je komponente u bombu kojima bi osigurao da pogine u eksploziji.

Kurir.rs/CDM

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track