Najnovije vesti

OVAKO AMERI HVALE RUSKE BOMBARDERE: Novi suhoji su NEVEROVATNO MOĆNI i BEZ GREŠKE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

MODERNIZOVANA VERZIJA

OVAKO AMERI HVALE RUSKE BOMBARDERE: Novi suhoji su NEVEROVATNO MOĆNI i BEZ GREŠKE! (VIDEO)

Planeta

Unapređene verzije ruskih višenamenskih lovaca Su-27 i Su-30 imaju mogućnosti koje se mogu uporediti sa modernijim Su-35S, piše Nešenel interest.

Lovci Su-27 prve varijante zaostaju za savremenijim avionima po nizu karakteristika i lošije su prilagođeni za uništavanje kopnenih ciljeva, navodi se u članku. Modernizovana verzija Su-27SM, sa svoje strane, ima savršenije oružje - bombe sa laserskim navođenjem, rakete Iks-29 i R-77, što ga zaista čini višenamenskim avionom.

Rezultat još sveobuhvatnije modernizacije je lovac Su-27SM3. Na njega su postavljeni radar "Irbis E", koji se koristi i na Su-35S, i novi motori veće snage, koji omogućavaju povećanje daljine leta. Osim toga, avion ima dodatne krilne nosače za naoružanje i ojačani planer koji može da izdrži povećano opterećenje, napominje autor. Oprema pilotske kabine takođe je usavršena.

Na sličan način poboljšani su i dvosedni avioni Su-30. Oni nemaju radar „Irbis E“, što potencijalno smanjuje sposobnost praćenja ciljeva na velikoj udaljenosti, ali su opremljeni motorima sa dirigovanim vektorskim potiskom, što čini da ti lovci imaju još veće manevarske sposobnosti, piše Nešenel interest.

U članku se ističe da Su-35S definitivno ima najizvanrednije karakteristike sva tri aviona.

"Uostalom i manje savremeni ruski lovci u modernizovanoj varijanti takođe su bez greške i imaju svoje prednosti", dodaje autor teksta.

Tako je Su-27SM3 mnogo jeftiniji od Su-35 i istovremeno ima gotovo iste mogućnosti za pogađanje ciljeva na velikim razdaljinama. Su-30 je, sa svoje strane, potencijalno pogodniji za napad na kopnene ciljeve, s obzirom na prisustvo drugog člana posade, ocenjuje Nešenel interest.

Međutim, značajan deo avio-parka ruskih borbenih aviona i dalje čine manje savremene varijante tih aviona, ali će i oni biti modernizovani ili zamenjeni za najnovije Su-57, zaključuje list.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...