HOROR PRIČA O NAJMRAČNIJIM BLIZANKAMA! SA SAMO 4 GODINE SKLOPILE SU JEZIVI PAKT: Sve se promenilo kad je jedna MISTERIOZNO UMRLA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

OKRENULE LEĐA CELOM SVETU

HOROR PRIČA O NAJMRAČNIJIM BLIZANKAMA! SA SAMO 4 GODINE SKLOPILE SU JEZIVI PAKT: Sve se promenilo kad je jedna MISTERIOZNO UMRLA! (VIDEO)

Planeta -

Do svoje četvrte godine Dženifer i Džun Gibons iz Velsa bile su obične blizanke, a onda su iznenada počele da ignorišu roditelje. Okrenule su leđa svetu i živele samo jedna za drugu. Neobičan savez prekinula je smrt jedne od njih.

Rodile su se 1963. godine, a već četiri godine kasnije sklopile su tihi pakt.

Kada su roditeljima htele nešto da kažu, napisale bi to na papir. Međusobno su komunicirale tajnim jezikom i kretale su se sinhronizirano.

Kretale su se poput zombija

Dženifer je kontrolisala Džun očnim signalima, a zbog svog usporenog kretanja izgledale su kao zombiji. Iako su delovale vrlo skladno, njihov odnos nije uvek bio bajan. U jednom trenutku delovale bi nerazdvojno, a već u drugom bi vikale i grebale jedna drugu po licu. Ipak, bile su jako kreativne i volele su da pišu kratke priče.

Sve se promenilo kada je u njihov život ušao jedan bitan faktor: ljubav prema dečacima. Opsedale su četvoricu braće, a otac dečaka nazivao je blizanke "čudnim zečevima".

Njihova želja za romantičnom ljubavi nije se ispunila, pa su praktikovale seks na jednu noć, pile i drogirale se lepkom. Počele su da kradu i zapalile su jednu šupu. Završile su u najozloglašenijoj mentalnoj ustanovi u Velikoj Britaniji: Bradmuru. Tamo su bili zatvoreni najgori kriminalci, a sestre su tamo završile zbog svog zaveta ćutanje.

Vodile su dnevnike i tamo opisivale psihološke ratove i složene rituale koje su same sebi nametale: jedna bi morala da gladuje dok bi se druga prejedala, a zatim bi zamenile uloge.

Doktori su pokušali da ih razdvoje, ali one bi ipak našle način da budu u kontaktu. Istovremeno su se borile za naklonost i pažnju muškaraca u ustanovi.

foto: Printscreen/ Youtube

Dženifer, koja je rođena 10 minuta posle Džun, uvek je zavidela ranije rođenoj sestri. Smatrala je da je ona lepša, pametnija i otmenija od nje.

"Ona želi da budemo iste. U njenim očima blista ubilački sjaj. Bože, toliko je se bojim. Nije normalna. Neko je izluđuje, a taj neko sam ja", pisala je Džun.

U ustanovi se rodila i ideja da bi samo smrt jedne mogla spasti onu drugu.

"Rekla sam Dženifer da je jaka. Ako ja umrem, ubrzo ćeš sve prebroditi, ti si borac, to sam joj govorila", rekla je Džun.

Sklopile su pakt

"Ali Dženifer mi je odgovorila da bi posle njene smrti neki muškarac trebalo da postane moj blizanac. Dogovorile smo se i da ona koja preživi mora da nazove dete po umrloj blizanki, kako bismo obe nastavile život", rekla je Džun.

Posle 11 godina puštene su iz ustanove, a Dženifer je 1993. ispunila sestrinski pakt. Kada su autobusom krenule prema svom rodnom gradu, gde je trebalo da budu smeštene u ustanovi otvorenog tipa, Dženifer je utonula u sedište. Kada su stigle u Vels, više nije mogla da govori, a nekoliko sati kasnije prestala je i da diše. Umrla je od misteriozne infekcije srca.

Njihova starija sestra Greta za njenu smrt krivi vlasti koje su ih zatvorile u ustanovu.

"Nije trebalo da umre. Imala je samo 29 godina i nisu smeli da je otpuste ako nije bila zdrava. Trebalo je da bude u bolnici. A Džun je zaslužila bolji život. Nikada se nije udala, nikada nije imala decu. Nije joj se ispunila želja da postane pisac", rekla je Greta.

Džun danas živi u blizini porodice, a na sestrinom grobu je izjavila:

"Zove me. Tiho me zove. Ali neću u isti grob kao ona. To bi bilo kao nekada u našem starom krevetu na sprat. Zgrabila bi me i dreknula: 'Uhvatila sam te! Mrtva si! Opet si sa mnom, a nas dve smo jedno!' Zbog nje me sunce nije obasjalo. Da je još živa i dalje bi mi krala dušu."

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track