KRVAVA ĐINA O UBISTVU KAŠOGIJA: Direktorka CIA se vratila iz Turske i izvestila Trampa o likvidaciji poznatog novinara! (VIDEO)
Foto: Reuters/EPA

efikasno

KRVAVA ĐINA O UBISTVU KAŠOGIJA: Direktorka CIA se vratila iz Turske i izvestila Trampa o likvidaciji poznatog novinara! (VIDEO)

Planeta -

Direktorka američke Centralne obaveštajne službe (CIA) Đina Haspel predstavila je predsedniku Donaldu Trampu zaključke posle posete Turskoj, gde je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu ubijen saudijski novinar Džamal Kašogi, saopšteno je u Vašingtonu.

Haspelova je Trampu predstavila "zaključke i analize putovanja u Tursku", izjavio je kasno sinoć portparol američkog Ministarstva inostranih poslova Robert Paladino koji nije želeo da iznese druge detalje.

Direktorka CIA ove nedelje je posetila Tursku kako bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarala o okolnostima ubistva Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Turski mediji preneli su da je obaveštajna služba u Ankari podelila s Haspelovom elemente prikupljene tokom istrage, među kojima se pretpostavlja da je i audio snimak na kojem se navodno čuje kako je Kašogi ubijen.

Paladino je rekao da SAD sada čekaju detaljnu saudijsku istragu o ubistvu.

Rijad je u prvoj reakciji saopštio da je Kašogi napustio konzulat, da bi kasnije pod međunarodnim pritiskom naveo da je novinar izgubio život u tuči u konzulatu. Turski mediji su pre toga preneli da je novinar mučen pre smrti.

Kurir.rs/Beta-AFP

Foto: Reuters/EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track