Najnovije vesti

DŽABA SMO SE RADOVALI, KAZALJKE ĆEMO POMERATI I NAREDNE GODINE Hofer: Neće biti ukinuto zimsko i letnje računanje vremena 2019.
Foto: Profimedia

NEOPHODNE TEHNIČKE PRIPREME

DŽABA SMO SE RADOVALI, KAZALJKE ĆEMO POMERATI I NAREDNE GODINE Hofer: Neće biti ukinuto zimsko i letnje računanje vremena 2019.

Planeta

Ministar saobraćaja Austrije Norbert Hofer, koji predsedava neformalnom savetu ministara saobraćaja i ekologije EU, smatra da ukidanje promene vremena na zimsko i letnje neće uslediti iduće godine.

Hofer je, pred početak sastanka u Gracu, naglasio da je neophodno postići kompromis, jer nije cilj da se dobije mešavina vremenskih zona u Evropi.

 

"Danas ćemo se intenzivno baviti pomeranjem kazaljki", najavio je on.

 

Dve do tri članice EU su uzdržane po pitanju ukidanja promene vremena iduće godine, ukazujući da to ima veze sa tehničkim pripremama, pre svega zbog slotova za vazdušni saobraćaj.

 

foto: Reuters

Tehničke pripreme prema njima zahtevaju 18 meseci rada.

 

"Ja bih voleo kada bismo uspeli da ukinemo pomeranja kazaljki još iduće godine", rekao je Hofer.

 

On je istakao da ne postoji nikakva ušteda energije pomeranjem kazaljki, kao što je bio cilj kada se ta praksa uvela 1970-tih.

 

Ukazao je i da se pomeranje kazaljki negativno odražava na ljude i životinje.

Dodao je da postoji većinsko jedinstvo o cilju ukidanja pomeranja vremena, a što se tiče Austrije, kako je dodao, važno je i šta će susedi učiniti po ovom pitanju.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...