NAUČNIK IZBO NOŽEM KOLEGU:  Daleko od civilizacije, u zabiti Antarktika, poludeo zbog knjige i nasrnuo na cimera!
Foto: VKontakte / Sergej Savicki, Facebook / Hospital Clinico Magallanes, Profimedia

iritantne navike

NAUČNIK IZBO NOŽEM KOLEGU: Daleko od civilizacije, u zabiti Antarktika, poludeo zbog knjige i nasrnuo na cimera!

Planeta -

Ruski inženjer koji je nožem napao svog kolegu iz misije na Antarktiku, trenutno se nalazi u kućnom pritvoru i čeka suđenje, međutim povod je sve ostavio bez teksta.

Sergej Savicki (54) nasrnuo je na kolegu Olega Beloguzova (52), 9. oktobra u ruskoj stanici Belinghauzen, a kako navode ruski mediji, pokušao je da ga ubije zbog knjige.

foto: VKontakte / Sergej Savicki

Navodno su obojica bili zaljubljenici u čitanje dobrih knjiga, a nesretni Beloguzov je imao iritantnu naviku da kolegi otkriva kraj knjige.

Nakon jedne takve upadice, navode mediji, Savicki je pobesneo i nasrnuo na kolegu, ranivši ga nožem. Iako mu je nož zario u nezgodan deo trupa, blizu srca, rana nije bila preduboka.

foto: Facebook / Hospital Clinico Magallanes

Ranjeni Beloguzov je prebačen u Čile, a stanje mu je stabilno.

foto: Profimedia

Stanica Belinghauzen osnovana je 1968. godine, a ljudi koji tamo rade imaju samo jedan TV program, rusku nacionalnu televiziju, i nestabilnu internet vezu. Ipak, bez obzira na mučnu izolovanost kojoj su izloženi tokom dužih perioda, zločini na ovakvim misijama su generalno retki.

Poslednji poznati slučaj je iz 2010.godine, kada je meteorolog ruske arktičke stanice osuđen za ubistvo kolege. Svoj zločin je tada pokušao da prikrije namještanjem navodnog samoubistva, što mu nije pošlo za rukom pa je osuđen na 12 godina robije.

Kurir.rs / Latimes.com

Foto: Profimedia, društvene mreže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track