JESTE VELIKI AUTOBUS, ALI JE BUJICA JAČA: Vozač iz SAD napravio katastrofalnu procenu, policija snimak koristi kao upozorenje (VIDEO)
Foto: Facebook video screenshot

glupost

JESTE VELIKI AUTOBUS, ALI JE BUJICA JAČA: Vozač iz SAD napravio katastrofalnu procenu, policija snimak koristi kao upozorenje (VIDEO)

Planeta -

Tokom rekordnih padavna koje su 16. oktobra pogodile SAD poplavljeno je područje grada Leandera u Teksasu.

Vozač autobusa je pokušao da vozi delom poplavljenih puteva na kojima je voda bila relativno niska iako je saobraćaj bio obustavljen. Nažalost, precenio je svoje mogućnosti i zaustavila ga je vodena bujica, a kamera na prednjem delu vozila prikazala je šta se dalje događalo.

Policijska uprava Leandera objavila je videosnimak na svom Fejsbuk nalogu kako bi upozorila na opasnosti koje prate vožnju putevima na poplavljenom području.

Kako su napisali u opisu objavljenog videa, čak i bujice do pola metra visine mogu podignuti vozilo, kao što je autobus, dovoljno visoko da vozač izgubi kontrolu nad točkovima, pa kontrolu nad vozilom preuzima bujica blata i vode.

Policija upozorava da se u slučaju poplava vozači okrenu i vrate putem kojim su stigli i tako sebi i putnicima u vozilima spasu život.

Kurir.rs/dnevnik.hr

Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track