IGRA PRESTOLA NA TRAMPOV NAČIN, TVITER GORI! Potpuni promašaj ili pun pogodak čudne najave sankcija! Fanovi serije ODLEPILI! (FOTO)
Foto: Pritnscreen Yt, Twitter / Donald Trump

neobična kampanja

IGRA PRESTOLA NA TRAMPOV NAČIN, TVITER GORI! Potpuni promašaj ili pun pogodak čudne najave sankcija! Fanovi serije ODLEPILI! (FOTO)

Planeta -

Nesvakidašnji način najave sankcija Iranu potpuno je zbunio i sledbenike američkog predsenika Donalda Trampa, ali i njegove ljute protivnike. Plakat koji je Tramp objavio na svom zvaničnom Tviter profilu postao je glavna tema na društvenim medijima.

Naime, reč je plakatu na kojem piše "Sankcije stužu (Sanctions are Coming, November 5)", akoji je urađen kao Trampova verzija čuvene najave "Zima stiže (Winter is coming)" koja se provlači kroz serijal koji je zaludeo planetu - "Igra prestola".

Plakat, koji se našao i na zvaničnom Tviteru Bele kuće, podigao je pravu buru na društvenim mrežama, a najglasniji su naravno, najverniji fanovi ove TV serije. Oni smatraju da je Trampov potez potpuni pšromašaj jer, između ostalog, na taj način priznaje da je negativac.

"Neka mu neko objasni da su beli hodači zapravo loši momci" stoji u jednom od stotine tvitova na ovu temu.

Sledeći mu pak, direktno poručuje da je napravio "čudan" izbor s obzirom na to da je kopija slogana koji najavljuje zimu, a koja u serijalu označava dolazak najvećeg mogućeg zla, dolazak ere "nemrtvih" odnosno neke vrste zombija.

Dok fanovi serijala tvrde da Tramp nije baš najbolje upoznat sa radnjom i likovima, njegovi najvatreniji protivnici tvrde da on zapravo i "nije pogrešio jer je pravi predstavnik belih hodača - širi strah, podržava podele i koristi svaku priliku da politički profitira".

Ima međutim, i onih koji tvrde da je Tramp ovim plakatom pogodio pravo u metu jer svi samo o njemu pričaju i na taj način raspravljaju i o snakcijama koje se uvode Iranu. Tako je, kažu, postignuto da se za politiku zainteresiju svi, bilo da su slogan doživeli kao "upozorenje Iranu" ili priznanje da je "Tramp loš momak". Neki pak podsećaju da su Obamine sankcije bile daleko gore, ali se on "nije hvalio njima".

Nakon pitanja postavljenog i mreži HBO u čijoj produkciji je urađen serijal "Igra prestola", oni su se ogradili na sličan način:

"Kako se kaže zloupotreba zaštitnog znaka na Dotrakiju?" Stoji u tvitu. Dotraki je izmišljeni jezik koji priča nomadski narod iz romana fantazije autora Džordža R.R. Martina po čijim je knjigama nastao serijal.

Kurir.rs

Foto: Twitter / Donald Trump; YouTube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track