REŠENA MISTERIJA SMRTI SAUDIJSKIH SESTARA U NJUJORKU: Pronašli ih zalepljene selotejpom u krst, a njihova kreditna kartica prethodno ispražnjena do kraja! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

jezivo

REŠENA MISTERIJA SMRTI SAUDIJSKIH SESTARA U NJUJORKU: Pronašli ih zalepljene selotejpom u krst, a njihova kreditna kartica prethodno ispražnjena do kraja! (VIDEO)

Planeta -

Dve sestre iz Saudijske Arabije, Tala (16) i Rotana (22) Farea, koje su pronađene mrtve u njujorškoj reci Hadson naMenhetnu, zalepljene lepljivom trakom jedna za drugu u obliku krsta verovatno su izvršile samoubistvo, saopštila je u petak njujorška policija.

Čelnik detektivskog odeljenja njujorške policije Dermot Šea izjavio je da su sestre verovatno “ušle žive u vodu” i radije izabrale da umru nego da se vratze u Saudijsku Arabiju.

" U ovom trenutku nema dokaza da je u pitanju ubistvo, ali istraga se nastavlja", rekao je Šea.

Sestre su pre nekoliko godina došle na školovanje u Ferfaks u Virdžiniju, nedaleko od Vašingtona. Prema nekim navodima, u Vašingtonu im je već studirao brat, dok neki pak navode da su u SAD došle u pratnji majke.

Naime, porodica je Talu i Rotanu poslednji put videla u Virdžiniji 30. novembra prošle godine. Posle napuštanja doma, boravile su u skloništu za žrtve porodičnog nasilja, dok su prema svemu sudeći 1. septembra ove godine stigle u Njujork, pre čega su odsele u nekoliko luksuznih hotela, rekao je Šea.

Policija navodi da su sestre ranije izjavljivale da su žrtve fizičkog zlostavljanja, a kako je ranije pisao Njujork tajms, podnele su zahtev za azil u SAD. Majka sestara je rekla da je primila poziv saudijske ambasade u Vašingtonu koja ju je obavestila o podnošenju zahteva.

Pojedini američki mediji navode da je saudijska ambasada zbog podnošenja zahteva za azilom od devojaka i porodice zahtevalo povratak u Saudijsku Arabiju.

Detektiv Šea je izjavio da su određeni izvori u Virdžiniji otkrili istražiteljima da su devojke, čija tela su 24. oktobra otkrili prolaznici, "pre bile spremne da se ubiju nego vrate u Saudijsku Arabiju".

Istražioci su rekli da je se veruje da nije u pitanju zločin na osnovu svedočenja očevidaca, video-snimka i kreditne kartice starije sestre kojom je plaćana hrana, hotelski smeštaj i prevoz.

Prema podacima policije, devojke su trošile ogroman novac na boravak u najluksuznijim njujorškim hotelima, sve dok nisu potrošile sav novac.

Očevici su rekli istražiteljima da su 24. oktobra oko sedam ujutro po tamošnjem vremenu videli dve žene kako kleče pored reke Hadson, i glasno se mole oko 15 minuta.

Kurir.rs/Jutarnji.hrFoto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja