Najnovije vesti

BRITANIJA PROTIV AMERIČKIH SANKCIJA IRANU: Potpuno podržavamo širenje saradnje sa Teheranom! Nuklearni sporazum čini svet bezbednijim mestom!
Foto: EPA / Andy Rain

jasna poruka vašingtonu

BRITANIJA PROTIV AMERIČKIH SANKCIJA IRANU: Potpuno podržavamo širenje saradnje sa Teheranom! Nuklearni sporazum čini svet bezbednijim mestom!

Planeta

Britanija je danas saopštila da žali zbog odluke SAD da ponovo uvede sankcije Iranu, navodeći da i dalje smatra da sporazum sa Teheranom čini svet sigurnijim mestom.

"I dalje verujemo da iranski nuklearni sporazum čini svet bezbednijim mestom i naš stav je da ćemo, sve dok Iran ispunjava obaveze prema sporazumu poštujući striktna ograničenja svoje nuklearne aktivnosti, i mi tome biti posvećeni", izjavio je portparol britanske premijerke Tereze Mej.

Portparol je dodao da Britanija u potpunosti podržava širenje trgovinske saradnje sa Iranom.

foto: EPA / Abedin Taherkenareh

Američke sankcije se tiču transportnog, finansijskog i energetskog sektora Irana, a drugi su paket sankcija otkad se Tramp povukao iz nuklearnog sporazuma sa Iranom u maju ove godine, prenosi AP.

Sankcije SAD kažnjavaće i države koje ne prestanu sa uvozom iranske nafte, kao i strane kompanije koje rade sa iranskim kompanijama na tzv. "crnoj listi".

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Andy Rain

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...