ŠOK ISPOVEST BIVŠEG UKRAJINSKOG POTPUKOVNIKA: Evo kako je pripreman teroristički napad na Krimu! Otkrio i ko su ORGANIZATORI (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

PROGOVORIO

ŠOK ISPOVEST BIVŠEG UKRAJINSKOG POTPUKOVNIKA: Evo kako je pripreman teroristički napad na Krimu! Otkrio i ko su ORGANIZATORI (VIDEO)

Planeta -

Bivši ukrajinski potpukovnik Georgij Abdilajev saopštio je ko su organizatori terorističkog napada koji se odigrao na Krimu u avgustu 2016. godine.

Prema njihovom saopštenju, Abdilajev je "penzionisani potpukovnik specijalne rezerve Glavnog obaveštajnog štaba Ukrajine“, koga su zadržali na granici u Brjanskoj oblasti zbog pružanja otpora organima vlasti. Abdilajev je saopštio da su napade koje je sprečila Federalna služba bezbednosti planirali da izvrše saradnici specijalne rezerve Glavnog obaveštajnog štaba Ukrajine: šef specijalne obaveštajne službe Aleksandar Gromov, šef specijalne rezerve Maksim Šapalov i zaposleni u odeljenju ukrajinske obaveštajne službe, Kiril Budanov.

"Uzimajući u obzir službene dužnosti, obuku i uvid u specijalne zadatke ukrajinske vojne obaveštajne službe, smatram da su Gromov i Šapoval bili organizatori specijalne operacije koja se desila 2016. godine u Krimu, a Budanov je bio jedan od izvršilaca planirane diverzije", izjavio je Abdilajev.

Kako se navodi, Abdilajeva će 13. novembra uputiti u Ukrajinu jer, prema tvrdnjama Federalne službe bezbednosti, nije učestvovao ni u kakvim terorističkim akcijama.

U avgustu 2016. godine Federalna služba bezbednosti je izvestila o sprečavanju terorističkih napada u Krimu koje je organizovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine, za šta su okrivljeni Andreja Zahteja i Evgenija Panova.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track