SELFI GA SPASAO 99 GODINA ROBIJE: Teksašanin je lažno optužen, a onda se setio jednog detalja (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

sreća

SELFI GA SPASAO 99 GODINA ROBIJE: Teksašanin je lažno optužen, a onda se setio jednog detalja (VIDEO)

Planeta -

Teksašanin je u septembru prošle godine bio uhapšen ali nije znao zašto. Kristofer Prekopija je optužen da je brutalno napao bivšu devojku.

Žrtva je tvrdila da je Kristofer, sa kojim se zabavljala u srednjoj školi, provalio u njenu kuću u Templu uveče 20. septembra 2017, napao je i nožem urezao “X” na njenim grudima. Za taj zločin Kristoferu je pretila kazna od 99 godina zatvora. Kristofer i žrtva su bili zajedno nekoliko godina ranije, ali on nije mogao da se seti kada su zadnji put kontaktirali.

"Nisam imao pojma zašto se to sve događa, bio sam izgubljen", priča on. Odveden je u zatvor, gde mu je određena kaucija od 150.000 dolara.

Kristofer i njegovi roditelji nisu znali šta da rade. Znali su samo da je on nevin. A onda se setio trenutka kad mu je policija saopštila datum navodnog napada i Kristofer je shvatio da je tada bio na putu, u Džordžtaunu, oko 100 kilometara dalje od grada Templ u kojem je živela njegova bivša. U noći napada on je bio sa svojom majkom Erin u hotelu.

"Pomislila sam da je to sjajno. Božjom milošću ona je rekla da se to dogodilo na dan za koji ja mogu potpuno, sa 100 odsto sigurnosti da kažem gde je on bio", priča Erin.

Sa njima je to veče u društvu bilo još nekoliko osoba, koje su svedočile u Kristoferovu korist. Ali, najveći dokaz od svega je bila fotografija koju je veselo društvo objavilo na Fejsbuku, sve sa vremenom i geo-lokacijom. Kristofer je imao nepobitan dokaz i oslobođen je devet meseci nakon hapšenja.

"Većinu vremena mi radimo u sivoj zoni. Stvari obično nisu crne ili bele. Ali ovo je jedan od onih slučajeva kad mogu nepobitno da dokažem da osumnjičeni nije počinio prekršaj", rekao je njegov advokat Rik Flors.

Javnost se, međutim, zapitala zašto je Kristofer uhapšen i da li je policija uopšte sprovela istragu. On sam je spreman da krene dalje, nakon više od godinu dana. "Spreman sam da živim svoj život kako ja to želim, bez brige da se nešto ovako može ponoviti i povrediti me", rekao je on.

Nije poznato šta je sa njegovom bivšom devojkom, zašto je optužila Kristofera i ko ju je zaista napao.

Kurir.rs/NY Post

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track