PENTAGON: Ne smemo da sarađujemo s Rusijom, ali stalno komuniciramo! Što više, to bolje!
Foto: Profimedia

OHRABRUJUĆE

PENTAGON: Ne smemo da sarađujemo s Rusijom, ali stalno komuniciramo! Što više, to bolje!

Planeta -

"Što više komuniciramo, tim bolje… Što više razgovaramo, lakše nam je da izbegnemo nepravilne procene", kaže portparol Pentagona Erik Pahon o rekao je Pahon za Sputnjik.Portparol Pentagona Erik Pahon istakao je značaj dijaloga između ruske i američke vojske u Siriji.

On je takođe objasnio da je američkoj vojsci zabranjeno da sarađuje sa Rusijom, ali da stvoreni kanal za sprečavanje sukoba "radi dobro" i da nema nikakvih ozbiljnih incidenata između ruske i američke avijacije.

foto: PrintScreen YouTube

Erik Pahon

Ranije je Stejt department saopštio da Moskva i Vašington mogu da prevazilaze nesuglasice o Siriji na političkom nivou. Stejt department je takođe podsetio na rusko-turski sporazum o prekidu vatre u Idlibu i rusku podršku političkom rešenju u Siriji.

"Činjenica da oni (Rusija) to javno izjavljuju svedoči da oni traže određeni nivo saradnje sa drugim zemljama međunarodne zajednice", komentarisao je Stejt department.

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici od 2014. godine sprovode operacije protiv terorističke Islamske države u Iraku i Siriji, pri čemu se u Siriji nalaze bez saglasnosti vlasti zemlje i UN.

Rusija pomaže Damasku da se bori protiv terorista od 2015. godine.

Ministarstvo odbrane Rusije izjavilo je da aktuelni kanal veze između Generalštaba Rusije i Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD omogućava "sprečavanje incidenata između naših oružanih snaga i pronalaženje međusobno prihvatljivih rešenja", uzimajući u obzir interese obeju država.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track