OVAKO SE BAHATE ITALIJANSKI MAFIJAŠI: Pogledajte svu raskoš i luksuz zaplenjenih vila koje će uskoro sravniti sa zemljom! Familiju Kazamonika SAHRANILA KUMOVA SAHRANA! (VIDEO)
Foto: printscreen

italija odlučna u borbi sa kriminalom

OVAKO SE BAHATE ITALIJANSKI MAFIJAŠI: Pogledajte svu raskoš i luksuz zaplenjenih vila koje će uskoro sravniti sa zemljom! Familiju Kazamonika SAHRANILA KUMOVA SAHRANA! (VIDEO)

Planeta -

Italijanska policija zaplenila je osam luksuznih vila u Rimu u vlasništvu najozloglašenijeg mafijaškog klana u gradu.

Gradonačelnica Virdžinija Rađi rekla je da će vile u vlasništvu mafijaša Kazamonike biti srušene do kraja godine. "Danas je istorijski dan za Rim i Rimljane", rekla je Ređijeva.

1 / 11 Foto: printscreen Italijanska policija

"Prekidamo višegodišnju nezakonitu gradnju i šaljemo snažnu poruku klanu Kazamonika", kazala je.

Kazamonika je godinama delovala u senci, a pažnju javnosti privukla je raskošnom sahranom jednog svojih kumova 2015. godine.

Tada su iz helikoptera bile bacane ružine latice, a na ogradu gradske bazilike su nalepili plakate na kojima je pisalo: "Osvojio si Rim, sada osvoji raj."

Familija Kazamonika povezuje se sa kriminalom u jugoistočnim četvrtima Rima već decenijama, ali je ta sahrana izazvao žestoke kritike političara koji su zatražili od pravosuđa da im se stane na kraj.

U julu su uhapšena 33 člana tog klana u luksuznim vilama punim pozlaćenih ogledala, mermernih statua i ekstravagantnog, raskošnog nameštaja.

Rađijeva je rekla da su neke od zaplenjenih vila sagrađene na zaštićenim područjima od arheološkog interesa. Neke su čak zahvatale i delove istorijskog akvadukta Feliće iz 16. veka.

Zamenik premijera Mateo Salvini, vođa krajnje desne Lige, obećao je da će se pridružiti akciji kada buldožeri krenu u rušenje. "Zabava je gotova", rekao je.

Kurir.rs/Il đornale

Foto printscreen italijanska policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track