UMESTO SVADBE, PORODICA SPREMA SAHRANU: Dejna (25), devojka srpskog porekla ubijena u Čikagu, želela PRAVOSLAVNO venčanje sa 500 zvanica! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook

PORODICE ZAVIJENE U CRNO

UMESTO SVADBE, PORODICA SPREMA SAHRANU: Dejna (25), devojka srpskog porekla ubijena u Čikagu, želela PRAVOSLAVNO venčanje sa 500 zvanica! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Naše gore list, Dejna les, među četvoro poginulih u pucnjavi u čikaškoj bolnici "Mersi". Lesova planirala venčanje u Srpskoj pravoslavnoj crkvi sa 500 zvanica u Indijani

Sa svega 25 godina Dejna Les, naša sunarodnica iz Čikaga, posle završenog doktorata, zaposlila se kao farmaceut u bolnici "Mersi", verila se i planirala venčanje, dok je sa verenikom uživala u putovanjima, muzici i sportu. Sve to prekinuo je metak koji je, kako to samo sudbina ume da izrežira, dok je izlazila iz bolničkog lifta, ispalio pomahnitali bivši verenik njene koleginice.

Dejna Les poginula je nesvesna da je napadač Huan Lopez (32) prethodno usmrtio Tamaru Onil (38), ljut što je raskinula veridbu i policajca, oca troje dece, Semjuela Himeneza, pre nego što je i njega stigao metak. U danu kada je poginula, na Dejninoj veb-stranici pisalo je: "Još 192 dana!" Odbrojavanje do njene svadbe 1. juna u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Indijani sa 500 zvanica, u utorak je prekinuto.

Dejnina, kao i fejsbuk-stranica njenog verenika Adama Kerića bile su ispunjene vedrim fotografijama zaljubljenog para. Preko noći, te stranice ispunili su šok i tuga. Njen prijatelj Denis Barunica je pisao:

"Ovo je nešto najtužnije što sam ikada napisao. Čujete o bolničkoj pucnjavi u Čikagu i saznate da je farmaceutkinja koja je ubijena dok je izlazila iz lifta jedna od nas... Dejna Les... učila je ornamentiku i čelo, što govori koliko je bila talentovana i posvećena. Odlazili bismo do nje kući i svirali dok nam prsti ne "oteknu", a onda bi nam njena majka Tina pravila palačinke koje smo jeli i još dobijali da ih ponesemo kući. Ona je umela da učenje učini lakim i zabavnim... Počivaj u miru, Dejna", napisao je.

Dejna, koja je bila ćerka jedinic, je u bolnici radila tek od jula. Tragična koincidencija povezuje mesto Dejnine smrti, bolnicu "Milsot" i humanost ove devojke koja je bila vrlo aktivna u srpskoj zajednici Čikaga. Ostao je zabeležen njen apel sa "Tvitera" o donaciji krvi: "Možete spasti tri života vašom donacijom"! Volontirala je i u kriznom centru za samoubistva i silovanja, prenose Novosti.

Ubica koga je gradonačelnik Čikaga i nekadašnji kopredsedavajući Srpskog kokusa u američkom Kongresu, Ram Emanuel nazvao "zlim", usmrtio je humanu devojku, doktorku koja je pomagala hendikepiranoj deci i mladog policajca, nesebičnog da se žrtvuje kako bi zaštitio druge.

Šef policije Edi Džonson ističe da su svi nastradali u bezumnom činu ubice.

Objasnio je na konferenciji za novinare da je u ponedeljak po podne došlo do "verbalnog obračuna" između Lopeza i Onilove na parkingu. Treća osoba koju je nazvao "prijateljem" je pokušala da interveniše. Lopez je podigao košulju ispod koje je bio pištolj. Ubio je najpre Onilovu, ispalio nekoliko metaka u policajce koji su pristigli a onda je uleteo u bolnicu. Policija se dala u poteru za njim. Ostalo je nejasno da li se ubio, ili je ubijen.

Tuga i molitve

Srpska zajednica u Čikagu i SAD je u šoku. Prijatelji, kumovi, poznanici putem društvenih mreža izražavaju tugu, mole se i nude pomoć porodici nesrećne devojke.

"Bila sam bliska prijateljica Dejne Les. Jedna od najomiljenijih stvari njene porodice bilo je navijanje za Kjubse. Molim vas molite se za njenu majku, oca i verenika tokom ovih teških vremena", napisala je na "Tviteru" Nina Starčević.

Čikaški bejzbol tim Kjubs odao je poštu preminuloj.

Saopštenje Dejnine porodice

Dejna je patila od teških glavobolja kada joj je bilo 15 godina. Posle niza operacija i skoro dvogodišnjeg oporavka, uspela je da se vrati normalnom životu. Tada je shvatila da želi da pomaže manje srećnim. Pomagala je u bolnici u Keniji. Pomagala je deci. Bila je dobra u svom poslu, jer je pomagala drugima. Posle 10 godina veze sa Adamom, srednjoškolskom ljubavlju, trebalo je da se venčaju. Zahvaljujemo se svima na molitvama, navodi se u saopštenju porodice Les.

Kurir.rs/ Novosti.rs

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track