TUGA! DALI SU IM PAPIR I BOJICE: Crteži dece izbeglica će vam slomiti srce! Na njima su iscrtali sve užase koje su prošli, ali i nadu koju ne gube! (FOTO)
Foto: printscreen balkaninsight.com

njihovo juče, danas i sutra

TUGA! DALI SU IM PAPIR I BOJICE: Crteži dece izbeglica će vam slomiti srce! Na njima su iscrtali sve užase koje su prošli, ali i nadu koju ne gube! (FOTO)

Planeta -

Hiljade dece, tinejdžera i odraslih izbeglica dobilo je po tri lista papira i bojice. Ekipa okupljena u projektu Juče-Danas-Sutra (Yesterday-Today-Tomorrow - YTT) zamolila ih je da nacrtaju upravo to - svoje juče, danas i sutra.

Među crtežima, koji su svi po sebi potresni i tužni, našao se i onaj devetogodišnje devojčice iz Iraka, koja je trenutno u beogradskom prihvatilištu. Njeno juče prikazuje obešene i krvave ljude bez glave.

1 / 8 Foto: printscreen balkaninsight.com

Većina crteža "juče" pokazuje suze, smrt i rat. Na "danas" se vide rešetke, zatvor i sivilo, a "sutra" je puno cveća i nade.

Sedište projekta je u Parizu, ali na ovom edukativnom projektu sarađivali sa izbeglica i migranata u preko trideset prihvatilišta po Evropi i Severnoj Africi.

foto: printscreen balkaninsight.com

Projekat je pokrenuo umetnik i aktivista Brajan Mekormak 2016. godine i od tada je njegov tim sarađivao sa hiljadama ljudi među kojima je bilo više od 50 različitih nacionalnosti, u dobi od tri do 70 godina.

Oni su na papir izlili svu tugu, nesreću beznađe, i užas koji su prošli i prolaze, ali ne gubeći nadu da će dočekati neko bolje sutra.

Kurir.rs/100posto.hr

Foto printscreen balkaninsight.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track