Najnovije vesti

SAUDIJSKI PRINC BRUTALNO ISPROZIVAO CIA POSLE OPTUŽBI ZA UBISTVO NOVINARA KAŠOGIJA: Setite se samo Iraka! Pa njima treba da se SUDI!
Foto: Reuters

ODOVOR AMERIČKIM OBAVEŠTAJCIMA

SAUDIJSKI PRINC BRUTALNO ISPROZIVAO CIA POSLE OPTUŽBI ZA UBISTVO NOVINARA KAŠOGIJA: Setite se samo Iraka! Pa njima treba da se SUDI!

Planeta

Saudijski princ Turki el Fejzal izneo je sumnju u izveštaj CIA prema kojem je saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija u oktobru u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

"CIA nije nužno najviši standard istinitosti ili tačnosti u proceni situacija. Primeri toga su brojni", rekao je El Fejzal novinarima u Abu Dabiju, prenela je agencija Rojters.

Princ El Fejzal, bivši šef saudijske obaveštajne službe i nekadašnji ambasador u SAD, naveo je da je nepouzdan bio izveštaj CIA, objavljen uoči američke invazije 2003. na Irak, u kojem je bilo zaključeno da Irak poseduje hemijsko oružje.

To je bila netačna procena koja je dovela do rata sa hiljadama ubijenih ljudi, istakao je princ i dodao da ne razume zbog čega se CIA ne sudi u SAD.

"To je moj odgovor na njihove procene ko je kriv i ko nije i ko je i šta uradio u konzulatu u Istanbulu", zaključio je El Fejzal.

Saudijski novinar Džamal Kašogi je 2. oktobra ušao u saudijski konzulat u Istanbulu radi pribavljanja dokumenata za svoje venčanje.

Iz konzulata novinar nije izašao, a Rijad je najpre tvrdio da ne zna šta je sa Kašogijem, međutim, posle par nedelja je priznao da je on ubijen.

CIA smatra da je saudijski prestolonaslednik naložio ubistvo Kašogija.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...