PRVA REAKCIJA KREMLJA NA TRAMPOVO OTKAZIVANJE SASTANKA Peskov: Putin će imati više vremena za druge lidere
Foto: Reuters

otvoreno

PRVA REAKCIJA KREMLJA NA TRAMPOVO OTKAZIVANJE SASTANKA Peskov: Putin će imati više vremena za druge lidere

Planeta -

Ako je informacija o otkazivanju sastanka Trampa i Putina tačna, predsednik Rusije će imati nekoliko dodatnih časova za sastanke na marginama samita G20, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov nakon Trampove objave da se sastanak dvojice lidera otkazuje.

Peskov je dodao da Kremlj nema zvaničnih informacija Sjedinjenih Američkih Država o otkazivanju sastanka predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

Ranije je Tramp na svom nalogu na Tviteru napisao da je, nakon što je pročitao izveštaj o incidentu u Kerčkom moreuzu, gde su zaplenjeni brodovi ukrajinske ratne mornarice zbog kršenja granice Rusije, otkazao sastanak sa Putinom u Argentini.

"Mi letimo u Argentinu. Za sada smo samo videli tvitove i izveštaje medija. Nemamo zvanične informacije. Ako je tako, predsednik će imati nekoliko dodatnih sati u programu za korisne sastanke na marginama samita“, objasnio je Peskov.

U četvrtak je portparol ruskog predsednika izjavio da je Vašington potvrdio susret između dvojice lidera na samitu G20 u Argentini. Kremlj je takođe saopštio da bi strane mogle da razgovaraju o pitanjima stabilnosti i razoružanja.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track