TAMAN JE MISLIO DA SU SVI ZABORAVILI NA OVO: Makronove fotke sa golišavim muškarcima ponovo kruže internetom, a postoji dobar razlog za to (FOTO)
Foto: Reuters

skandalozno poziranje

TAMAN JE MISLIO DA SU SVI ZABORAVILI NA OVO: Makronove fotke sa golišavim muškarcima ponovo kruže internetom, a postoji dobar razlog za to (FOTO)

Planeta -

Francuski predsednik, Emanuel Makron, bio je letos u centru skandala zbog svog telohranitelja i nagađanja da li mu je ljubavnik, a u oktobru prvi čovek Francuske postao je zvezda društvenih mreža i to zahvaljujući fotografiji na kojoj nasmejan pozira sa polugolim muškarcima.

Činilo se da su i jedan i drugi skandal zaboravljeni, ali Fejsbuk je ovih dana probudio stare duhove.

Naime, Fejsbuk je zabranio spornu fotografiju, jer kako je navedeno, krši pravila te mreže o nagim scenama i seksualnoj aktivnosti. Prvo je zabranjena u samoj Francuskoj, ali iz drugih zemalja korisnici koji su pokušali da je ponovo objave prijavljeni su isti problemi.

foto: EPA

Nije bilo potrebno mnogo vremena da do tviteraša stigne ova informacija, još manje da pokrene lavinu besnih komenatra u kojima optužuju Fejsbuk da ima političku agendu, da štiti Makrona i ograničava slobodu govora.

Pojedinci su čak rekli da će obrisati naloge na toj društvenoj mreži, jer ne mogu da kažu ono što žele. Zato je sporna fotografija ponovo počela da se deli, ovog puta Tviterom.

foto: EPA

Doduše, nekima je bilo i smešno, posebno jer malo pre nego što je Fejsbuk optužio zabranio Makrona zbog kršenja pravila o seksualnoj aktivnosti, i sam bio u centru seks-skandala.

foto: EPA

Sporna fotografija snimljena prilikom Makronove posete karipskom ostrvu Sveti Martin, koje delimično pripada Francuskoj. Predsednik je posetio ostrvo godinu dana nakon što je tamo besneo uragan "Irma". Tom prilikom se slikao s dvojicom tamnoputih mladića, od kojih je jedan go do pasa i pokazuje srednji prst. Drugi mladić na fotografiji bivši je robijaš.

Ova fotografija izazvala je veliku buru u Francuskoj.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track