NEMAČKO VAZDUHOPLOVSTVO: Avion Angele Merkel NIJE BIO SABOTIRAN! Kancelarka konačno poletela za Argentinu
Foto: Reuters, AP

NEMA KRIMINALNE POZADINE

NEMAČKO VAZDUHOPLOVSTVO: Avion Angele Merkel NIJE BIO SABOTIRAN! Kancelarka konačno poletela za Argentinu

Planeta -

BERLIN - Nemačko vazduhoplovstvo saopštilo je da nema nikakve sumnje u kriminalnu pozadinu tehničkih problema zbog kog je prinudno morao da sleti avion kojim je Angela Merkel letela na samit G20 u Argentini, a kancelarka je konačno poletela za Buenos Ajres.

Kancelarija nemačke kancelarke je saopštila da je Merkelova sa manjom delegacijom, u kojoj je i ministar finansija Olaf Šolc, drugim vladinim avionom stigla u Madrid, odakle su komercijalnim letom poleteli za Buenos Ajres.

Pretnodno je Rajniše post objavio da nemački istražitelji proveravaju da li je avion Merkelove sabotiran.

Problem je izbio u celokupnom komunikacionom sistemu vladinog aviona, što je dovelo do ozbiljne vanredne situacije, zbog čega je, kako navodi, posada morala da prizemlji avion pomoću satelitskog telefona, saznaje Špigl.

Vladin avion "erbas A340", kojim su kancelarka Angela Merkel i ministar finansija Olaf Šolc krenuli u Argentinu, bio je primoran da sinoć neplanirano sleti na aerodrom u Kelnu. Merkelova i Šulc su rano jutros komercijalnim letom nastavili putovanje za Buenos Ajres, ali neće stići na otvaranje samita G20.

Kurir.rs/Tanjug/Reuters

Foto: AP, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track