ŠOK DETALJI SA SASTANKA NAJMOĆNIJIH! SUZE, PAPUČE, LEDENI POGLEDI I DRUGARSKI POZDRAVI: Evo šta se sve dešavalo na samitu G20 (VIDEO)
Foto: EPA, AP, Reuters

MOMENTI KOJI SU OBELEŽILI SAMIT

ŠOK DETALJI SA SASTANKA NAJMOĆNIJIH! SUZE, PAPUČE, LEDENI POGLEDI I DRUGARSKI POZDRAVI: Evo šta se sve dešavalo na samitu G20 (VIDEO)

Planeta -

Na samitu G20 koji se održao u Buenos Ajresu, atmosfera među svetskim liderima ispraćena je sa velikom pažnjom. Tu je bilo srdačnih rukovanja, ali i hladnih pogleda.

Ovo su najupečatljiviji momenti samita Grupe 20.

Panika u avionu Angele Merkel

Nemačka kancelarka je zakasnila na početak samita i nije se našla na takozvanoj "porodičnoj fotografiji", jer je doživela peh. Naime, njen avion je morao prinudno da sleti u Keln zbog kvara, pa je ona tek kasnije iz Madrida poletela u Buenos Ajres.

Pozdrav Vladimira Putina i saudijskog princa Muhameda bin Salmana

Iako i u ovoj prilici važi prorokol, ruski predsednik i saudijski prestolonaslednik su se pozdravili prilično srdačno i na ne baš protokolaran način.

Njih dvojica su poput najboljih prijatelja delovali kada su se veoma srdačno pozdravili, a snimljeni su i dok se smeju.

Papuče saudijskog princa

Saudijski princ Muhamed bin Salman prisustvovao je dvodnevnom samitu G20 u Buenos Ajresu, a to je prvo njegovo pojavljivanje na međunarodnoj sceni od ubistva novinara Džamala Kašogija. Međutim, pažnju je privukla obuća u kojoj je došao.

Bin Salman, prvog dana samita nosio je bele papuče, nalik popularnim "japankama".

Putin Makronu crtao objašnjenje najnovije krize u Ukrajini

Kada je Makron upitao Putina zašto je zaplenio ukrajinske brodove u Azovskom moru, Putin je uzeo pare papira i krenuo da mu crta mapu i objašnjava gde su ruske teritorije, a gde međunarodne teritorijalne vode.

Ignorisanje Putina i Trampa i "hladni pogledi"

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, nisu se ni pozdravili na samitu G20, nakon što je njihov planirani sastanak otkazan.

Međutim, pošto su se obojica nalazili u istoj prostoriji, kamera je uspela da zabeleži njihove poglede i osmehe.

Tajni razgovor Emanuela Makrona i princa Muhameda

Dvojica lidera imala su neformalni razgovor na marginama samita, stojeći jedan blizu drugog i vidno nesvesni da se njihova konverzacija snima. Tema njihovog razgovora nije odmah bila jasna, ali je Makronov pomoćnik kasnije potvrdio da su pričali o ubistvu Kašogija.

Pročitajte OVDE o čemu su razgovarali dok nisu znali da se sve snima.

Predsednik Argentine na ivici suza, žena ga tešila

Predsednik Argentine Maurisio Makri raznežio se nakon gala-koncerta koji je organizovao za lidere G20 u pozorištu "Kolon".

Na snimcima i fotografijama koji su objavljeni na društvenim mrežama i u novinama vidi se da na kraju predstave, dok svi gledaoci i šefovi država stojeći aplaudiraju glumcima, Makri jedva suzdržava suze, dok ga prva dama Hulijana Avada teši.

Kurir.rs Foto: Reuters, EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track