NIGERIJCI SAHRANILI ŽIVOG PREDSEDNIKA I TVRDE DA NJIMA VLADA KLON: Demanti je morao da uputi iz STRANE ZEMLJE jer mu nisu verovali da je to on (VIDEO)
Foto: EPA

muhamadu buhari

NIGERIJCI SAHRANILI ŽIVOG PREDSEDNIKA I TVRDE DA NJIMA VLADA KLON: Demanti je morao da uputi iz STRANE ZEMLJE jer mu nisu verovali da je to on (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Nigerije, Muhamadu Buhari, odbacio je tvrdnje da je zapravo umro i da ga je na čelu države zamenio klon, nazvavši te spekulacije "glupim glasinama".

Buhari je na Tviter nalogu u nedelju objavio da je o tome govorio tokom sastanka u Poljskoj.

"Jedno od pitanja koje mi je postavljeno na današnjem sastanku sa Nigerijcima u Poljskoj bilo je - da li su me klonirali. Glupe glasine me ne iznenađuju, jer su se mnogi nadali da sam mrtav kada sam prošle godine bio na bolovanju", rekao je Buhari.

Buhari je prošle godine proveo puno vremena u Londonu na lečenju, a jednom prilikom je bio van Nigerije više od tri meseca, podseća CNN. Odsustvo je pokrenulo brojne glasine o njegovom zdravlju i internetom su kružile vesti da je preminuo.

Buhari je u nedelju na Instagramu i Fejsbuku kazao da su se građani zbog toga obratili potpredsedniku Jemiju Osinbaju da ga zameni na čelu države.

"Bilo mu je neprijatno zbog toga, razgovarali smo o svemu tokom jedne od njegovih poseta. Uvjeravam vas da sam ovo zaista ja. Ovog meseca ću proslaviti 76. rođendan i još uvek sam dobrog zdravlja", poručio je on.

Predsednikov portparol Garba Šehu kazao je da je jedan od Nigerijaca tokom

sastanka u Krakovu u nedelju pitao Buharija da li je čovek pred njim zapravo predsjednik ili "dvojnik iz Sudana".

Buhari je boravio u Poljskoj kako bi prisustvovao konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama. Bivši vojni general čelu države je od 2015. godine, kada je postao predsednik iz četvrtog pokušaja.

Kurir.rs/CNN

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track