PESKOV: Sastanak Putina i Trampa u Vašingtonu sad ne dolazi u obzir
Foto: Reuterts / Marcos Brindicci

bez dijaloga

PESKOV: Sastanak Putina i Trampa u Vašingtonu sad ne dolazi u obzir

Planeta -

Mogući sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina sa američkim kolegom Donaldom Trampom u Vašingtonu ne dolazi u obzir u sadašnjoj situaciji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da bi najbolja opcija bila sastanak na marginama nekog međunarodnog samita.

Peskov je rekao da se mogućnost sastanka u Vašingtonu pominjala na samitu dvojice predsednika prošlog leta u Helsinkiju.

"Takva mogućnost je tada razmatrana ali sada ne dolazi u obzir. Niko to sada ne pominje jer su još nejasni opšti okviri za naredni sastanak", rekao je Peskov i dodao da je potreban dijalog kojeg za sada nema.

foto: AP / Pablo Martinez Monsivais

Prema njegovim rečima, najlakša opcija bi bila sastanak na marginama nekog međunarodnog multilateralnog foruma.

"Sledeći takav događaj će biti održan u Osaki. To će biti naredni samit Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja G20 za šest meseci", rekao je Peskov i dodao da je to velika pauza kako za bilateralne odnose tako i za međunarodnu bezbednost i stabilnost.

Tramp je otkazao sastanak koji je bio predviđen na marginama nedavno održanog samita G20 u Buenos Ajresu, a kao razlog je naveo tenzije između Rusije i Ukrajine. Putin je u Buenos Ajresu rekao da je šteta što nije imao sastanak s Trampom dodajući da se nada skupu kada američka strana bude bila spremna.

Kurir.rs/Beta Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track