DRUGO LICE PROTESTA U FRANCUSKOJ: Uzmi sve što možeš kad je DŽABA! Demonstranti besomučno pljačkaju obijenu prodavnicu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Twitter

NEKI TRAŽE LIČNU KORIST

DRUGO LICE PROTESTA U FRANCUSKOJ: Uzmi sve što možeš kad je DŽABA! Demonstranti besomučno pljačkaju obijenu prodavnicu! (VIDEO)

Planeta -

Društvenim mrežama kruži snimak sa protesta u Francuskoj na kom se vidi neprijatan prizor iz obijene prodavnice iz koje demonstranti iznose sve čega su se dotakli.

Francuski radnici zaposleni u Hitnoj pomoći pridružili su se antivladinim protestima, dok se francuski premijer Eduar Filip sastao sa političkim rivalima u pokušaju da smanji bes građana nakon nasilnih nemira koji su pogodili Pariz.

Na desetine kola Hitne pomoći blokiralo je most koji vodi ka nacionalnoj skupštini, a pripadnici policije stajali su da bi ih sprečili da se približe zgradi parlamenta. To je bio najnoviji u nizu protesta protiv vlade francuskog predsednika Emanuela Makrona.

foto: EPA / Ian Longston

Makron, koji se vrtaio sa samita G20 održanog u Argentini održao je juče hitnu sednicu o bezbedonsti i vlada nije isključila mogućnost uvođenja vanrednog stanja.

U subotu, više od 130 osoba je povređeno, a 412 je uhapšeno u francuskoj prestonici. Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima, zatvorivši na desetine ulica i metro stanica da bi odgovorila na proteste.

Centar Pariza je demoliran a Trijumfalna kapija ispisana grafitima protiv Makrona.

Kurir.rs/ Agencije

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track