OD JUVELIRA DO KRVNIKA: Ovo je Setimo Mineo (80), uhapšeni šef sicilijanske mafije KOZA NOSTRE! (VIDEO)
Foto: Tanjug/ Igor Petyx/ANSA via AP

uspon i pad mafijaša

OD JUVELIRA DO KRVNIKA: Ovo je Setimo Mineo (80), uhapšeni šef sicilijanske mafije KOZA NOSTRE! (VIDEO)

Planeta -

RIM - U spektakularnoj akciji, karabinjeri u Palermu uhapsili su novog šefa sicilijanske mafije Setima Mineoa i još 45 osumnjičenih mafijaša, a potpredsednik vlade Italije Luiđi di Majo pohvalio se da je zadat snažan udarac organizovanom kriminalu na tom mediteranskom ostrvu.

Setimo Mineo je odnedavno nezvanični šef ostrvske mafije, poznate kao Koza nostra.

On je na zamenio prethodnog "šefa nad šefovima", Salvatorea Totoa Rinu, koji je prošle godine preminuo u zatvoru u kom je proveo skoro četvrt veka zbog naređivanja desetina ubistava, uključujući ubistva najpoznatijih italijanskih antimafijaških sudija.

Setimo Mineo, poznat pod nadimkom Tonton Setimo, bavi se proizvodnjom i prodajom nakita. On je u maju nezvanično postavljen na čelo mafijaških porodica provincije Palermo. Zvanično je trebalo da bude imenovan na posebnom sastanku, čije je planiranje bilo u toku.

Osobe koje su jutros uhapšene su, između ostalog, optužene za zločinačko udruživanje mafijaškog tipa, iznuđivanje novca, nošenje oružja i podmetanje požara, a obimna operacija hapšenja je rezultat četiri različite krivične istrage.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Tanjug/Igor Petyx/ANSA via AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track