Najnovije vesti

UKRAJINA PODIGLA BORBENU GOTOVOST: Cela flota isplovila na more, Rusija nije uznemirena
Foto: AP

opasno

UKRAJINA PODIGLA BORBENU GOTOVOST: Cela flota isplovila na more, Rusija nije uznemirena

Planeta

Svi brodovi i čamci granične službe Ukrajine podignuti su u borbenu gotovost nakon incidenta na Crnom moru i uvođenja ratnog stanja u Ukrajini, izjavio je načelnik granične službe Ukrajine Petar Cigikal.

"Svi brodovi i čamci Državne granične policije stavljeni su u punu borbenu gotovost. Praktično, čitava flota je danas na moru“, rekao je Cigikal za televiziju UATV.

On je istakao da je formirana pomorska regionalna uprava. Ranije su u borbenu gotovost podignuti pripadnici Službe bezbednosti i odredi i jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

U vezi sa uvođenjem ratnog stanja u određenim oblastima zemlje nakon incidenta na Crnom moru, jedinice i vojni odredi Zajedničkih snaga Ukrajine stavljene su u punu borbenu gotovost.

Predsednik Petar Porošenko obećao je da neće ograničavati prava i slobode građana i neće vršiti delimičnu mobilizaciju, iako je to predviđeno ukazom.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov nije isključio mogućnost da bi potencijalna odluka o uvođenju ratnog stanja u nekim oblastima Ukrajine mogla da predstavlja pretnju za eskalaciju u Donbasu.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...