Najnovije vesti

NESREĆA: Dva američka aviona pala u more blizu Japana
Foto: Profimedia

Nestalo sedam članova posade

NESREĆA: Dva američka aviona pala u more blizu Japana

Planeta

Avioni su poleteli iz vazduhoplovne stanice Marinskog korpusa Ivakuni i izvodili su redovnu obuku kada je došlo do "nesreće", saopštio je Marinski korpus

Dva aviona američkog Marinskog korpusa srušila su se danas u more u još neobjašnjenoj nesreći kod obale Japana, pri čemu je nestalo sedam članova posade, a operacija potrage i spasavanja je u toku, saopštili su američki zvaničnici.

 

Avioni su poleteli iz vazduhoplovne stanice Marinskog korpusa Ivakuni i izvodili su redovnu obuku kada je došlo do "nesreće", saopštio je Marinski korpus.

 

Marinski korpus nije pružio više detalja o ovom incidentu, koji se dogodio u 02:00 sati u četvrtak po japanskom vremenu, prenosi Rojters.

 

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da je reč o borbenom avionu F/A 18 i avionu za dopunu gorivom KC-130, u kojima se ukupno nalazilo sedam članova vojnog osoblja.

 

Američki zvaničnici nisu sigurni kako je došlo do tog nesrećnog slučaja, ali nijedan od njih nije izrazio sumnju da je reč o nasilnom činu.

 

O incidentu je pokrenuta istraga.

 

Marinski korpus je naveo i da su japanski avioni za potragu i spasavanje odmah odgovorili pruživši pomoć u naporima da se pronađu eventualno preživeli.

 

Ne zna se da li američki vojni zvaničnici takođe pomažu u potrazi.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...