Najnovije vesti

SALVINI O MAKRONU: On je laboratorijski proizvod stvoren da održava sistem
Foto: Reuters

slikovita kritika

SALVINI O MAKRONU: On je laboratorijski proizvod stvoren da održava sistem

Planeta

"Kriza Žutih prsluka pokazuje da su Francuzi shvatili da je njihov predsednik Emanuel Makron 'proizvod iz laboratorije' stvoren za održavanje postojećeg sistema", ocenio je danas italijanski potpredsednik vlade i lider ekstremno desničarske stranke Liga za sever Mateo Salvini.

"Sada izgleda kao očigledno da je Makron laboratorijski proizvod stvoren da  blokira jedinu promenu koja je bila na pomolu", rekao je Salvini ne pominjući direktno svoju francusku saveznicu Marin Le Pen.

"Sećam se da je pre samo nekoliko meseci, Makron bio šampion nove Evrope za celu italijansku levicu. On je bio novi genije Evrope, novi spasitelj Evrope... Opet su oni (levica u Italiji) pogrešili", rekao je Salvini.

foto: EPA / Ian Langsdon

Salvini, koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je da razume ekonomske, socijalne i kulturne razloge koji su pokrenuli proteste u Francuskoj izražavajući nadu da će demonstranti doći do svojih konkretnih ciljeva.

Italijanski ministar je, takođe, osudio svaki vid nasilja.

"Kada neko baca molotovljeve koktele na pripadnike snaga bezbednosti, ja sam na strani snaga reda, a kada se prave zapaljive barikade, ja sam onaj s druge strane koje će dočekati one koji su to postavili", dodao je Salvini.

Makron večeras treba da govori naciji o rešavanju krize s Žutim prslucima što francuski mediji očekuju kao njegov najvažniji govor od dolaska na vlasti u maju 2017. godine.

Kurir.rs/Beta Foto: Reuters

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...